Byggmaterial via nätet – ett vinnande koncept i coronakrisen

Emma Törnkvist, Bygma, Tyresö, byggmaterial, byggmaterialhandeln, byggvaruhandel, e-handel, webbhandel

Emma Törnkvist jobbar på Bygma i Tyresö. Under coronapandemin har butiken börjat med e-handel så att deras kunder kan handla byggmaterial på ett tryggt och smidigt sätt. Foto: Jesper Hellgren
 

Många branscher påverkas av coronaviruset och butiker är inte längre lika populära att vistas i när man enligt restriktioner ska hålla avstånd till andra. Emma Törnkvist arbetar i en av Bygmas anläggningar i Tyresö.
– Vi har tryckt på extra för att få in kunder i vår e-handel vilket gjort att det fortfarande rullar på bra för oss och det får man verkligen vara tacksam för i dessa tider, berättar Emma. 

Det är en märklig tid för många just nu och alla drabbas på ett eller annat sätt. Många inom handeln påverkas av coronapandemin men inom byggmaterialhandeln ser det trots allt ganska ljust ut. Emma Törnkvist har inte märkt av någon större förändring på just den byggvaruhandel hon jobbar för.

– Vi har en daglig orderingång där vi ser hur det går ekonomiskt och vi har legat stabilt, eller snarare ökat vår försäljning i sin helhet trots Corona, säger Emma.
En av anledningarna till varför det fortfarande fungerar bra, tror Emma har med deras webbhandelsystem att göra.

– Många kunder vill hämta sina varor snabbt för att undvika att vistas inomhus i butiken. I början av april införde vi att våra kunder kan reservera sin beställning på webben för att sedan inom en timme hämta sina varor i butik och swisha sin betalning. På så sätt kan vi leverera snabbt och smidigt, samtidigt som vi följer de restriktioner som finns, berättar Emma Törnkvist.

Ökning av privatkunder

I takt med att arbetskontoret har flyttat hem på obestämd tid får många mer tid över till annat, vilket märks inom byggmaterialhandeln. Med varmare temperaturer framför oss passar många på att dra igång sina sommarprojekt tidigare än vanligt.

– Vi har sett en ökning av privatkunder där många bygger och målar om vilket är roligt att se. För våran del har det inte gått åt fel håll, snarare har vi klarat detta ganska bra, konstaterar Emma.

Bygma Tyresö har arbetat grupperat för att minska närheten till varandra och de som kunnat har även jobbat hemifrån. En del har varit sjukskrivna med symtom men trots det rådande läget kan Emma ändå se positivt på situationen.

– Hela situationen är extremt lärorik. Nu ser vi över vårt sätt att arbeta och vad vi behöver prioritera framöver. Att bli mer digitaliserade och möjliggöra för kunder att snabbt och smidigt kunna beställa via nätet är en positiv utveckling i allt det negativa, säger Emma.

Vill du också berätta om hur du har det i Coronapandemin? Hör av dig till Kolla Byggtjänsts redaktion via kolla@byggtjanst.se