Aktuellt

Klas Eckerberg, Svensk Byggtjänst lär dig allt om byggsektorns nya digitala klassifieringssystem för all byggd miljö.Heldagskurs i CoClass i Malmö 25 april

Klas Eckerberg, Svensk Byggtjänst lär dig allt om byggsektorns nya digitala klassifieringssystem för all byggd miljö. Under kursen går vi bland annat igenom grunderna i byggklassifikation, Tillämpning: från kravställning till förvaltning och Tillämpning: identifikation av objekt, CAD-lager, ritningar och filer.

Martin Steno och Niklas Olars redovisar här ett antal av de viktigaste förändringarna i AMA Hus 18.AMA Hus 18 – så går det till

Nu finns AMA Hus 18 tillgänglig. En översyn har gjorts av texter, koder har skapats, rubriker har ändrats, tabeller och figurer har lagts till eller uppdaterats. Martin Steno och Niklas Olars berättar här om ett antal av de viktigaste förändringarna.

Podcasten SnåretSnåret avsnitt 43: Är arkitektur lösningen på byggbranschens utmaningar? 

Byggsverige har en rad utmaningar som bostadsbrist, klimathot och segregation att hantera. Samtidigt måste det som byggs hålla hög arkitektonisk kvalitet. Kan regeringens förslag till ny arkitekturpolicy hjälpa till att lösa denna ekvation? Det diskuterar Caroline Stigsdotter, projektledare på Boverket, Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter, Tommy Lenberg, vd för Byggherrarna och Per Olsson Fridh, statssekreterare i Snåret. Programledare: Emma Jonsteg.

Operos VD Johanna Söderström tog emot Nordbyggs guldmedalj 2018 för företaget arbetsbyxa för gravida byggare. Arbetsbyxa för gravida från Operose vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2018

”Rosmari” – en arbetsbyxa för gravida från företaget Operose. Det är vinnaren av Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet 2018. Operose har designat flera typer av arbetskläder för kvinnor i byggbranschen. Med den nya byxan för gravida byggarbetare och målare har sortimentet fått ett angeläget tillskott som vann årets guldmedalj med bred marginal..

Jämnt på jobbetJämnt på jobbet 

Svensk Byggtjänst gör nu en långsiktig satsning mot sexism och ojämställdhet inom byggsektorn. Vi kommer att lägga särskilda resurser på att kontinuerligt rannsaka och bevaka vad som händer i denna fråga inom byggbranschen. Vilka missförhållanden och utmaningar finns i vår verklighet? Och vilka exempel kan visa på hur det ska vara och hur man når dit?

Östra länken i Luleå vann Årets Bygge 2018!Östra länken i Luleå vann Årets Bygge 2018!

Gemensamma mål, öppna böcker och korta kommunikationsvägar är några av verktygen för ett projekt som är långsiktigt till sin natur och ger förutsättningar för tillväxt.
Innovativa lösningar, hög teknisk precision, säkerhet och kvalitet förenas med gestaltningsprogram över ett av naturens grundelement.
Årets Bygge 2018, Östra Länken i Luleå, kan därmed beskrivas som samhällsbyggnad på riktigt, en vattnets nya huvudväg genom den växande staden.

Krönika: Äntligen måndag!Krönika: Äntligen Måndag!

Att gå till jobbet måndag morgon – visst är det härligt!
Under devisen ”Äntligen Måndag” kommer vi på Svensk Byggtjänst att blogga måndag morgon framöver. Tema och skribent kan variera, och kanske mäktar vi inte med varje måndag, men de allra flesta måndagar kommer vi att göra oss påminda med lite betraktelser och funderingar.

ByggkalendernByggkalendern

I Byggkalendern hittar du event, mässor, konferenser, kurser och mycket mer som berör byggsektorn. 

PressrumPressrum

I vårt pressrum hittar du våra aktuella pressmeddelanden. Här finns också ett arkiv.