Aktuellt

Remiss inför AMA EL 19 - var med och påverka.Välkommen att svara på remissen – AMA EL 19

AMA EL och RA EL (Råd och anvisningar till AMA EL) kommer i nya versioner våren 2019. Fram till den 15 september har du chans att påverka innehållet genom att lämna dina synpunkter på remissversionen.
Nästa generation av AMA EL kommer att kompletteras med mät- och ersättningsregler för elarbeten. Den första utgåvan av MER EL presenteras som remiss i en sammanhängande pdf-fil.

Remiss inför AMA VVS & Kyla 19 - var med och påverka.Välkommen att svara på remissen – AMA VVS & Kyla 19

Remiss inför AMA VVS & Kyla 19 - var med och påverka.AMA VVS & Kyla och RA VVS & Kyla (Råd och anvisningar till AMA VVS & Kyla) kommer i nya versioner våren 2019. Fram till den 15 september har du chans att påverka innehållet genom att lämna dina synpunkter på remissversionen.

Podcasten SnåretSnåret avsnitt 45: Hur är man en bra beställare i en allt mer komplex bransch? 

En beställare av ett byggprojekt måste kunna hantera allt från arkitektur till hållbarhet och ekonomiska kalkyler. Samtidigt blir denna uppgift allt svårare i en bransch med en uppsjö av nya aktörer och utmaningar. I Snåret diskuterar Daniel Markström, regionchef för Stockholm på Jernhusen, Adam Cocozza, vd på Botrygg, Karin Ahlzén, projektchef Stockholm stad och Rickard Langerfors, vice vd på Magnolia bostad. Programledare: Emma Jonsteg.

En liten bok om små bostäderEn liten bok om små bostäder

Hur ser ett vanligt svenskt hushåll ut? En barnfamilj, säger ni kanske. Då har ni fel. Det normala svenska hushållet består av högst två personer. Oavsett om vi pratar villor eller lägenheter, äganderätt eller hyresrätt så bebos en majoritet av alla hem i Sverige av högst två personer.

Jämnt på jobbetJämnt på jobbet 

Svensk Byggtjänst gör nu en långsiktig satsning mot sexism och ojämställdhet inom byggsektorn. Vi kommer att lägga särskilda resurser på att kontinuerligt rannsaka och bevaka vad som händer i denna fråga inom byggbranschen. Vilka missförhållanden och utmaningar finns i vår verklighet? Och vilka exempel kan visa på hur det ska vara och hur man når dit?

Krönika: Äntligen måndag!Krönika: Äntligen Måndag!

Att gå till jobbet måndag morgon – visst är det härligt!
Under devisen ”Äntligen Måndag” kommer vi på Svensk Byggtjänst att blogga måndag morgon framöver. Tema och skribent kan variera, och kanske mäktar vi inte med varje måndag, men de allra flesta måndagar kommer vi att göra oss påminda med lite betraktelser och funderingar.

ByggkalendernByggkalendern

I Byggkalendern hittar du event, mässor, konferenser, kurser och mycket mer som berör byggsektorn. 

PressrumPressrum

I vårt pressrum hittar du våra aktuella pressmeddelanden. Här finns också ett arkiv.