Aktuellt

Premiär för nya AMA Anläggning på AMA Konvent 25 aprilPremiär för nya AMA Anläggning på AMA Konvent 25 april

Den 25 april kommer AMA Anläggning 17 att lanseras på Svensk Byggtjänsts AMA Konvent på Nalen i Stockholm. Det är den nionde omarbetade versionen som nu ser dagens ljus. I arbetet med revideringen, som påbörjades i september 2015, har totalt omkring 50 teknikspecialister deltagit.

AMA Konvent 2017 - 25 april på Nalen i StockholmAMA Konvent 2017 – 25 april på Nalen i Stockholm

AMA – då, nu och i framtiden.
Under en intressant och lärorik heldag lyfter vi frågor för hur AMA kan bidra till bättre kommunikation och samverkan i byggprocessen. AMA och logistiken, AMA och juridiken, AMA och framtiden – är några av de punkter som kommer att avhandlas.

Du kommer även att få möjlighet att ställa frågor direkt till våra experter och till några av de partners som bidrar till att göra AMA till branschstandard.

Vi presenterar CoClass på fem orter i Sverige - en tre timmars kostnadsfri guidad rundtur.Vi presenterar CoClass på fem orter i Sverige

CoClass är det nya digitala klassifikationssystemet för all byggd miljö med potential att för all framtid förändra samhällsbyggnads- och förvaltningssektorn. Delta i en tre timmars kostnadsfri guidad rundtur i CoClass. Du får uppleva CoClass ur flygperspektiv i stora drag, vi landar för att se CoClass ur en mera jordnära vinkel, och du deltar i en djupdykning ner i detaljerna.

Frukostseminarium – Teknisk beskrivning och AMA BeskrivningsverktygFrukostseminarium – Teknisk beskrivning och AMA Beskrivningsverktyg

Många fel och brister i byggprojekt kan undvikas om den tekniska beskrivningen är korrekt utformad. Svensk Byggtjänst bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium (i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö) där Caroline Jansson och Martin Brunnkvist ger dig grunderna till att lyckas med det.

Snåret. En podcast om byggprocessenSnåret avsnitt 33: Kan man likna byggprojekt med att bestiga Mount Everest? 

Att välja rätt upphandlings- och entreprenadform för sitt projekt kan vara en djungel av parametrar att förhålla sig till. Men vad innebär egentligen de olika formerna? I Snåret reder vi ut frågorna. Medverkar gör Ulrika Hallengren, utvecklingschef, Wihlborgs Malmö, Ida de Neergaard Ländin, projektchef på NCC och Mårten Frumerie, förvaltningschef på Stockholms Läns Landsting. Programledare: Emma Jonsteg.

Krönika: Äntligen måndag!Krönika: Äntligen Måndag!

Att gå till jobbet måndag morgon – visst är det härligt!
Under devisen ”Äntligen Måndag” kommer vi på Svensk Byggtjänst att blogga måndag morgon framöver.
Tema och skribent kan variera, och kanske mäktar vi inte med varje måndag, men de allra flesta måndagar kommer vi att göra oss påminda med lite betraktelser och funderingar.

ByggkalendernByggkalendern

I Byggkalendern hittar du event, mässor, konferenser, kurser och mycket mer som berör byggsektorn. 

PressrumPressrum

I vårt pressrum hittar du våra aktuella pressmeddelanden. Här finns också ett arkiv.