Aktuellt

Isabelle McAllister grundade Isabellestipendiet i syfte att lyfta kvinnliga förebilder och öka jämställdheten i byggbranschen. Foto: Carl DahlstedtÅttonde året för Isabellestipendiet

Torsdag 11 oktober utses vinnaren av det åttonde Isabellestipendiet på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan. Tillsammans med Rättviseförmedlingen och näringslivet, däribland Svensk Byggtjänst som sponsor, delas priset ut för att hylla kvinnliga förebilder i byggbranschen.
Isabellestipendiet grundades 2011 av initiativtagaren Isabelle McAllister, bekant för många genom tv-programmen Äntligen Hemma, Fixa rummet och Sommartorpet. Syftet är att lyfta yrkesverksamma kvinnor i byggbranschen och få chans att råda bot på machokulturen..

Podcasten SnåretSnåret avsnitt 48: Är den traditionella översiktsplanen död? 

Ett allt större behov av förtätning och fler komplexa frågor som klimathotet och regionövergripande utmaningar ökar intresset för översiktsplanen. Men har den i sin traditionella form sett sina bästa dagar? I Snåret diskuterar Carolina Fintling Rue, Tyresö kommun, Joel Edding, Stockholms stad, Pernilla Helmersson, Umeå kommun och Niklas Svensson, White stadsbyggnad. Programledare Emma Jonsteg.

ConTech Talk 13 november i Skyddsrummet, StockholmConTech Talk 13 november

Följ med när vi samlar representanter från startup-världen och den etablerade byggbranschen på Skyddsrummet i Stockholm!
På Contech Talk träffar du byggsveriges startup-värld, några som precis befinner sig i startgroparna, och några som har kommit en bit och börjar bli etablerade. Vi kommer ha ett antal intressanta samtal på scenen där vi bland annat bjuder in företrädare från andra branscher som kommit längre i den digitala transformationen.

Jämnt på jobbetJämnt på jobbet 

Svensk Byggtjänst gör nu en långsiktig satsning mot sexism och ojämställdhet inom byggsektorn. Vi kommer att lägga särskilda resurser på att kontinuerligt rannsaka och bevaka vad som händer i denna fråga inom byggbranschen. Vilka missförhållanden och utmaningar finns i vår verklighet? Och vilka exempel kan visa på hur det ska vara och hur man når dit?

Krönika: Äntligen måndag!Krönika: Äntligen Måndag!

Att gå till jobbet måndag morgon – visst är det härligt!
Under devisen ”Äntligen Måndag” kommer vi på Svensk Byggtjänst att blogga måndag morgon framöver. Tema och skribent kan variera, och kanske mäktar vi inte med varje måndag, men de allra flesta måndagar kommer vi att göra oss påminda med lite betraktelser och funderingar.

ByggkalendernByggkalendern

I Byggkalendern hittar du event, mässor, konferenser, kurser och mycket mer som berör byggsektorn. 

PressrumPressrum

I vårt pressrum hittar du våra aktuella pressmeddelanden. Här finns också ett arkiv.