Tekniska beskrivningar frukostseminarie

Kostnadsfritt frukostseminarium – Teknisk beskrivning och AMA Beskrivningsverktyg 

EXTRAINSATT: Malmö – onsdag 21 november

Många fel och brister i byggprojekt kan undvikas om den tekniska beskrivningen är korrekt utformad. Svensk Byggtjänst bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium som ger dig grunderna till att lyckas med det.

Tekniska beskrivningar är en viktig del av förfrågningsunderlag och bygghandlingar. I beskrivningen finns många av de krav som säkerställer kvalitén på material och utförande för ett bygg- eller anläggningsprojekt. Därför är det viktigt att beskrivningarna är gjorda så att ingen information saknas och så att det inte finns utrymme för missförstånd. Misstag som kan leda till tvister och höjda kostnader i projektet.

Så här bör en teknisk beskrivning utformas
I Sverige finns sedan länge en praxis att upprätta tekniska beskrivningar med hjälp av AMA, Allmän Material- och arbetsbeskrivning. På frukostseminariet berättar Caroline Jansson och Martin Brunnkvist från Svensk Byggtjänst hur en teknisk beskrivning bör upprättas och vara utformad enligt AMA. Caroline och Martin demonstrerar även AMA Beskrivningsverktyg, ett webbaserat verktyg för att enkelt skapa och arbeta med beskrivningar.

Seminariet är kostnadsfritt och vänder sig främst till tekniska konsulter men även till andra som arbetar med tekniska beskrivningar. Antalet platser är begränsat.

Program:

08.00-09.30  Beskrivningsteknik med AMA
                       AMA Beskrivningsverktyg
09.30-10.00  Frågestund

Lättare frukost serveras från 07.45
 

Varmt välkommen!
Caroline och Martin