Härliga tider!

De senaste veckorna har näst intill erbjudit lika mycket fritid som arbetstid. Helgdagar och klämdagar i kombination ger långa sköna ledigheter som påminner om att semestern närmar sig, härligt!
Dessutom har vi i stora delar av landet kunnat njuta av riktigt fint väder, även det så klart väcker tankar om sommar och ledighet.

I branschen är det också tämligen härliga tider. 
Jag gästades förra veckan av mina kollegor från de nordiska länderna. Och även om ett antal av frågeställningarna är de samma för oss alla kan vi även konstatera att det finns skillnader. Inte minst vad gäller vår överhettade marknad.

Men visst finns det utmaningar även för oss och många av dem sammanfattas väl i Björn Wellhagens debattartikel i Dagens Industri 28 maj. Ta del av den, ger en bra ögonblicksbild.

Under den senaste månaden har Byggtjänst varit lite på turné.
Dels har vi åkt runt och informerat kring vår kanske mest etablerade produkt, AMA.
Samtidigt har vi på en annan turné presenterat vår allra nyaste produkt, CoClass.
I båda fallen har intresset varit stort och på flera platser har det varit ”lapp på luckan”.
Kul så klart!

AMA Anläggning 17 som vi lanserade under april har fått ett starkt mottagande och bekräftar sin betydelse på marknaden. Sättet att ta fram AMA via breda referensgrupper från branschen säkrar att vi får med det som efterfrågas och att innehåll och utformning blir rätt.
Och även om ”AMA-böckerna” är ett branschbegrepp sedan många år är det idag den digitala versionen som efterfrågas klart mest.

Branschens nya klassifikationssystem CoClass har testlanserats under våren och kommer att lanseras fullt ut efter sommaren. Intresset och nyfikenheten är stort och flera verksamheter har kommit igång som lite ”testpiloter”. Och ju mer de testar desto mer rätt tycker de att det verkar. Även det riktigt kul.
Vi får mycket frågor kring ytterligare informationer och utbildningar, såväl allmänna som direkt verksamhetsanpassade. Detta är så klart roligt och vi återkommer med planer så fort vi har dem klara. Just nu rekryterar vi också till vår avdelning för CoClass och är du nyfiken kring det är du välkommen att höra av dig.

Jag önskar alla en bra vecka!

Urban Månsson
Vd
Svensk Byggtjänst