Minecraftarbetet är i full gång

Idag var det dags för det riktiga arbetet! Deltagarna skulle ge sig in i Akuremodellen i Minecraft och börja jobba. De blev indelade i grupper där de fick dela på två olika platser. Det ena är en mindre plats precis framför ingången till palatset, det andra är ett nybebyggt område intill byggnaden.

Efter gårdagen kände jag mig lite skeptisk, har de verkligen det som krävs för att få klart en modell på en dag? Mina farhågor visade sig vara fel! Alla grupper presterade verkligen och fick fram en modell som var relativt stor och utvecklad. Med tanke på den korta tid de haft för att lära sig spelet så var det mer än godkänt!

Under dagen deltog även en representant från palatset och han inklusive alla andra närvarande blev mycket fascinerade över idéerna och modellerna. Deltagarna hade alla fokuserat på att skapa något folkligt, något som kunde göra palatset till både en kulturell och social mötesplats för medborgarna. Två av grupperna hade byggt upp en scen och sittplatser för att kunna erbjuda utrymme för de festivaler som arrangeras varje år i Akure. Idag saknas det bra ställen för dessa evenemang i staden. De byggde även speciella bås för försäljare.

Grupperna hade också byggt om bilvägarna i anslutning till palatset, minskat trafiken och byggt nya gångvägar. Fokus låg på människor istället för fordon, inte minst för att trafiken är en risk för palatset, då olyckor lätt kan ske. Deltagarnas förslag fick stöd hos de lokala politikerna och palatsfolket. Framtiden ser ljus ut för området!

Imorgon beger jag mig till staden Lokoja där nästa workshop kommer att ske! Där kommer jag också att få dinera hos regionens guvernör! Det kommer att bli mycket spännande, och låt oss hoppas att Lokoja blir lika framgångsrikt som Akure.

/David Bergström