Sista projektdagen bjöd på inspirerande Minecraftbyggen

Sista dagen av projektet började tidigt då de ivriga deltagarna var på plats redan innan utsatt starttid. Denna dag fokuserade vi helt på bygget i den officiella Minecraftmodellen.

Alla grupper gjorde jättebra ifrån sig och förslagen innefattade bland annat en pool, ett ungdomshus, blomsterarrangemang, en parkering och en bankomat. Allt för att platsen skulle bli så inbjudande som möjligt.

På eftermiddagen var det dags för grupperna att lämna in sina modeller och presentera och motivera dem inför en jurygrupp som bedömde och rankade byggena. Vissa förslag kan komma att förverkligas snabbt medan andra kommer att ta längre tid att få på plats.

Medan jurygruppen överlade höll Cecilia från UN-Habitat, jag och andra inblandade ett avslutande tacktal. Därefter var det dags för juryn att avslöja poängställningen. Förstapristagarna blev enormt glada. Deras vinnande modell innehöll, förutom några av de ovanstående förslagen, också en upprustad restaurang och nya sittplatser i parken.

Så nu får framtiden utvisa vilka av deltagarnas förslag som blir verklighet i Lokoja. Kanske kommer staden också att bli en central hub för Minecraftmodellering? Vem vet. Nu är mitt uppdrag i Nigeria slut för denna gång, men jag hoppas att få återvända senare för att se hur processen har fortgått.

/David Bergström