Årets Bygge 2016 - seminarium och galamiddag där vinnaren presenteras

Den 9 mars presenteras vinnaren i 2016 års upplaga av tävlingen Årets Bygge. Prisutdelningen äger rum på Cirkus i Stockholm och under dagen arrangeras även ett inspirerande seminarium med bland andra Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier och Caroline Szyber, ordförande i civilutskottet och bostadspolitisk talesman för Kristdemokraterna. Evenemanget avslutas med galamiddag och branschmingel.

Årets Bygge är tävlingen som visar de bästa projekten som färdigställs i Sverige under året. Byggprojekten bedöms gällande kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Arrangörer är Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin.

Snart utses en vinnare bland de 20 nominerade projekten av juryn, för att sedan presenteras på evenemanget på Cirkus den 9 mars.

De nominerade bidragen har löpande publicerats i Byggindustrin och finns samlade på www.aretsbygge.nu Här finns även information om vilka som ingår i juryn som leds av ordföranden Mårten Lindström. Vinnare i Årets Bygge förra året blev Rådhuskvarteret i Kristianstad.

Kunskapsseminarium med Caroline Szyber

Året Bygge-evenemanget 2016 startar med ett inspirerande och kunskapsbyggande seminarium under ledning av moderatorn Ellinor Persson.

Följande talare medverkar:

Daniel Nord, vd Fojab arkitekter

Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier

Lena Friblick, vd Xenofilia

Thomas Ringdahl, regiondirektör Akademiska Hus

Caroline Szyber, ordförande i civilutskottet, bostadspolitiks talesman för KD

Galamiddag, underhållning, prisutdelning och mingel

Sedan blir det galamiddag och prisutdelning. Förutom Årets Bygge delas ytterligare tre priser ut: ByggOpus, Årets Leanbyggare och Årets Fasad.

För underhållningen under galan svarar Shirley Clamp och slagverkarna ConRytmo. Kvällen avslutas därefter med branschmingel.

– Intresset för Årets Bygge håller i sig från 2014 då vi återupptog tävlingen och evenemanget. Det är tydligt att branschen verkligen vill ha denna årliga gala. Här kan man lära nytt, knyta kontakter och fira branschens innovationskraft, säger Petra Sörme, ansvarig för Event & Möten på Svensk Byggtjänst och programmet under Årets Bygge.

MyNewsdesk