Hon är årets Isabellestipendiat

Idag utsågs plåtslagaren Mathilda Klinger Danielsson till vinnare av Isabellestipendiet på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm. Tillsammans med Rättviseförmedlingen och aktörer från näringslivet delas stipendiet ut till en framstående kvinnlig förebild inom byggbranschen.

Isabellestipendiet instiftades 2011 av programledaren och inredaren Isabelle McAllister i syfte att uppmärksamma framstående yrkesverksamma hantverkarkvinnor. Stipendiet ska även bidra till ökad jämställdhet inom byggbranschen.

– Jag startade stipendiet eftersom byggbranschen är en av de minst jämställda branscherna när det kommer till könsbalans. Mångfald är viktigt när det gäller kön, bakgrund, ålder och etnicitet. Jämställdheten är eftersatt och därför är det otroligt betydelsefullt att lyfta den frågan, säger Isabelle McAllister.

Årets vinnare av Isabellestipendiet blev Mathilda Klinger Danielsson och många var på plats när den åttonde stipendiaten korades på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm tidigare idag.

– Nomineringen lyder ”Genom ett föredömligt och unikt sätt vara representant för sitt yrke som plåtslagare ger oss Mathilda Klinger Danielsson hopp om framtiden. Hon inspirerar inte bara kollegor och kunder utan också nästa generation genom att jobba med ett spännande, lukrativt och roligt arbete visa att det är något som faktiskt är öppet för fler än de som tillhör den rådande normen”, säger Isabelle McAllister.

Priset är 20 000 kronor och finansieras av Svensk Byggtjänst, Hem, Villa och Bostadsrättsmässan, Beckers, Ikano Bostad, Peab och MVB.

– Det betyder jättemycket för mig att vinna. Det monetära värdet kommer jag ha glädje och användning av men jag tror också att det är värdefullt för branschen. Det är viktigt att branschen lyfter fram de kvinnor som faktiskt finns, säger Mathilda Klinger Danielsson. 

MyNewsdesk