Digitalisering i fokus för Svensk Byggtjänst i Almedalen

Svensk Byggtjänst tar med innovationsinitiativet Nordic ConTech i Almedalen. I samarbete med ett flertal branschaktörer bjuder Svensk Byggtjänst in till ett seminarieprogram som belyser möjligheter och utmaningar när byggsektorn gör sig beredd att ta det digitala klivet.

Svensk Byggtjänst driver genom innovationsinitiativet Nordic ConTech frågan om samhällsbyggnadssektorns digitalisering.
Länk till Nordic ConTech

Förändrade flöden och processer

Under Almedalsveckan genomför Svensk Byggtjänst och Nordic ConTech i samarbete med TPO och Smart Built Environment ett antal seminarier under måndagen. Dessa tar upp och diskuterar frågor kring bland annat automatiserad produktion, effektivisering av logistik, förändrade arbetsflöden och värdering och hanteringen av den stora mängd data som en digitalisering medför. 
Länk till programmet

Startups och etablerade aktörer

Tillsammans med Veidekke och Smart Built Environment bjuder Nordic ConTech in till samtal och diskussionerom vad som väntar runt hörnet i form av bland annat robotar och nya kompetenskravnär byggsektorn nu tar det digitala klivet in i en framtid präglad av ökad effektivitet, säkrare arbetsplatser och miljövinster.

Det blir presentation av den senaste utvecklingen och en blick in i framtiden tillsammans med etablerade aktörer, Startups och visionärer.
Länk till programmet

Ödesfråga

– Digitaliseringen är en ödesfråga för hela samhällsbyggnadssektorn och det är viktigt att hela branschen är med på tåget och förstår vad digitaliseringen möjliggör och vad utmaningen konkret består av. Det är mot den bakgrunden vi i Almedalen genomför en seminariesatsning kring digitalisering, säger Erik Kalmaru, ansvarig för Varumärke och Marknadskommunikation på Svensk Byggtjänst. 

MyNewsdesk