Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Tillbaka

AMA - byggbranschens gemensamma språk

Med AMA (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) omsätts idéer och visioner till kvalitetssäkrat byggande.

null

Verktyget hjälper dig att säkerställa kvaliteten i byggprocessen – från första förfrågningsunderlag till sista slutbesiktning. 

I AMA finns tusentals beskrivningar av aktuella beprövade lösningar på utförande och material. De används i dokumentation och kommunikation genom hela byggprocessen. Från förfrågningsunderlag till färdiga bygghandlingar. På så vis talar alla i processen samma språk och det blir tydligt vad som ska göras.

AMA finns för fem områden; Anläggning, Hus, VVS & Kyl och EL samt administrativa föreskrifter i AMA AF.

Besparingar med AMA

Många fel som uppstår i byggprojekt beror på något så enkelt som brister i kommunikationen. Även små missförstånd kostar tid och pengar. Enligt en undersökning av Svensk Byggtjänst och Industrifakta beräknas bristande kommunikation inom byggsektorn ge upphov till kostnadsökningar på upp till 60 miljarder om året.

På vilket sätt vill du ha tillgång till AMA?

Du kan få tillgång till AMA på flera olika sätt; digitalt på alla typer av enheter eller i tryckt format. Om du arbetar med beskrivningar ska du använda AMA Beskrivningsverktyg som är ett effektivt hjälpmedel.

 

 

nullSvensk Byggtjänst9 Sep 2020