OrganoWood blev årets hetaste materialnyhet 2014

Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2014 gick till OrganoWood AB ”för ett innovativt och ekologiskt alternativ till tryckimpregnerat trallvirke”.

vinnareguldmedaljen1

Fotograf: Jens Reiterer

Företaget fick priset för sina träprodukter med modifierade biofibrer. Trallvirket får sina egenskaper genom en modifieringsprocess där vattenbaserade komponenter, bland annat mineraler, trycks in i virket.

– Professorerna som utvecklat vår produkt har arbetat efter en vision om hur grön kemi kan bidra till att skapa funktionella material. Det är oerhört roligt att vår produkt har mottagits så väl av marknaden, konstaterade Mårten Hellberg, vd på OrganoWood.

Tidningen Byggindustrin har under 2013 publicerat topplistor med månadens tio hetaste materialnyheter på den svenska byggmarknaden. Listorna har tagits fram i samarbete med Svensk Byggtjänst. De tio hetaste nyheterna valdes ut som bidrag till tävlingen, där allmänheten kunde rösta på sin favorit via arrangörernas hemsidor. ”Folkets röst” har utgjort en del i underlaget för att kora vinnaren – den slutgiltiga makten har dock juryn haft.

Nordbyggs Guldmedalj delades ut den 3 april på Nordbygg 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö.