Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Goda exempel

undefined

Erlandssons Bygg integrerar med projektet Lärande Bygg

Erlandssons Bygg vill ta sitt samhällsansvar genom att öka integration och mångfald. Det är ett av målen i projektet ”Lärande Bygg – integration på riktigt”. Initiativet ska säkra arbetskraft för framtidens byggande.   – Vi vill utbilda nyanlända och personer som exempelvis inte gått färdigt gymnasiet. De är en otrolig resurs för framtidens byggande, säger Tobias Hagrenius, Verksamhetsutvecklingschef på Erlandssons Bygg. Foto: Olof Ohlsson

undefined

HSB Bostad toppar jämställdhetslistan

HSB Bostad placerar sig återigen högst upp på listan i byggbranschens jämställdhetsindex, JÄMIX. De är Sveriges mest jämställda byggbolag för andra året i rad. – Det är jättekul och något vi naturligtvis är stolta över. För att behålla utmärkelsen ska vi fortsätta vårt aktiva jämställdhetsarbete, säger Inger Lewander, HR-chef på HSB Bostad.

undefined

”Vi försöker öka mångfalden för att spegla samhället”

Ett mångfacetterat och jämställt företag är en viktig och affärsmässig fråga för Skanska. – För att hitta den bästa kompetensen krävs det att man breddar sin rekryteringsprocess, säger Monica Westerberg, mångfaldschef på Skanska Sverige.

undefined

Värderingar bygger grunden för JMs jämställdhetsarbete

En tydlig målbild och ett aktivt arbete gällande värderingar och beteenden är grundläggande för JMs jämställdhetsplan. – Om vi inte hade fokuserat på frågorna och satt tuffa mål hade vi inte varit där vi är idag, konstaterar Helena Söderberg, HR-direktör på JM.