Internet explorer 11 kommer att slutas supportas här på byggtjanst.se. Vi rekommenderar att byta till en modernare webbläsare. Exempel Chrome, Edge eller Firefox

Rekrytering och karriär

undefined

Vill locka unga kvinnor till ingenjörsyrket

Womengineer är en digital plattform som kämpar för att jämna ut könsfördelningen bland ingenjörsstudenter. Målet är att det år 2030 ska examineras lika många kvinnliga som manliga ingenjörer.

undefined

Vi behöver bredda rekryteringsbasen till byggbranschen

1 procent av alla byggnadsarbetare är kvinnor. Den här skeva könsfördelningen ville Ikano Bostad ändra på och startade därför en snickarutbildning enbart för kvinnor: Hentverkarna.

undefined

Ny satsning ska ge fler kvinnliga fastighetsskötare

Fastighetsbranschen är i ett skriande behov av fastighetsskötare. En ny utbildningssatsning ska få fler kvinnor att få upp ögonen för yrket. Målet är att bidra till kompetensförsörjningen, och samtidigt göra branschen mer jämställd.

undefined

Så går det för kvinnor och män efter YH-examen

25 procent av de som tog examen från Yrkeshögskolans samhällsbyggnadsutbildningar 2016 är kvinnor. Kvinnorna fullföljer studierna i något större utsträckning än männen, men får i lägre grad jobb som stämmer med utbildningen, visar en ny rapport från Myndigheten för Yrkeshögskolan.

undefined

Hur är det att vara ung kvinna och ledare i en mansdominerad bransch?

Svensk Byggtjänst ACDMY har träffat Matilda Johnsson, produktionsledare på Skanska och Åsa Lundmark, projektledare på Locum för att diskutera utmaningar, fördelar och framtidsutsikter för kvinnor i byggbranschen.