Driven redaktör sökes till Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänst ägs av landets ledande branschorganisationer inom samhällsbyggnad och har sedan 1934 samlat in, strukturerat och sålt den kunskap som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar. Svensk Byggtjänst utvecklar kontinuerligt verktyg och mötesplatser som syftar till att skapa effektivitet och lönsamhet runtom i Byggsverige. Till vårt kontor i centrala Stockholm söker vi nu en vikarierande redaktör inom fackområde anläggning på redaktionen för Omvärldsbevakning.

Svensk Byggtjänst erbjuder dig en stimulerande tjänst i en spännande kunskapsintensiv miljö på redaktionen för Omvärldsbevakning Du blir en i gänget som förser våra nyhetskanaler med artiklar och reportage. Kontoret är centralt beläget och vi är cirka 85 medarbetare, varav åtta på redaktionen för omvärldsbevakning.

Tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på minst 1 år med början den 1 januari 2017 som redaktör inom fackområde anläggning på redaktionen för omvärldsbevakning. Redaktionen har hand om Svensk Byggtjänst nyheter, tidningen och webben inom de fem fackområdena hus, anläggning, teknisk fastighetsförvaltning, el och VVS. Kort sagt skapar avdelningen nyheter av byggbranschen för byggbranschen.

Som redaktör inom fackområde anläggning kommer du att bevaka och producera artiklar och reportage, samt omvandla lagtext, regler och föreskrifter till något lättillgängligt och begripligt. I din roll som redaktör utgår du från Stockholm.

Vi på redaktionen bevakar dagligen över 350 informationskällor inom bland annat regering/riksdag, myndigheter, branschorganisationer och forskningsinstitut. Vi jobbar i ett tajt och kul gäng där arbetsglädje är ett viktigt ledord.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom journalistik eller motsvarande, som du kombinerar med två års arbetslivserfarenhet av journalistiskt skrivande och ha en utvecklad stilistisk förmåga.

God datavana är ett krav, meriterande är om du har erfarenhet av redaktörsarbete och att publicera nyheter på webben, vi jobbar med webbpubliceringssystemet EpiServer.
Det är meriterande om du har jobbat med journalistiska texter mot byggbranschen och/eller anläggning.

Har du frågor angående tjänsten tveka inte att ringa eller skriva till:
Chef för Omvärldsbevakningsredaktionen, Charlotte Steen, mobil 070-267 55 48, e-post charlotte.steen@byggtjanst.se
Personalchef Carola Reuben, mobil 070-629 00 81, e-post carola.reuben@byggtjanst.se


Fackliga ombud:
Kristina Lindström, Unionen, mobil 070-629 03 17, e-post kristina.lindstrom@byggtjanst.se eller Eva Eneström Schmied, Sveriges Ingenjörer, 070-104 46 18, e-post eva.enestromschmied@byggtjanst.se

Om du är intresserad av tjänsten tveka inte att skicka in din ansökan omgående!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Skicka din ansökan senast den 30 november till: carola.reuben@byggtjanst.se