CoClass användardag 2022

CoClass användardag var ett kostnadsfritt event den 30 november 2022 som riktade sig till intresserade av digital informationshantering inom samhällsbyggnadssektorn och ville hålla sig uppdaterad om vad som händer kring CoClass.

CoClass användardag 2022 var ett tillfälle att ta del av nyheter och konkreta exempel på hur klassifikationssystemet används.
Under eftermiddagen fick deltagarna bland annat veta mer om de senaste inom utveckling och tillämpning, samt lyssna till intressanta föredrag från användare.

OBS. Frågor och svar från Webbinariet kommer inom kort

     Datumet för eventet: 30 november 2022
     Tiden: 13:00 – 15:00
     Plats: Webbinarium

Programmet under CoClass-dagen 2022:

13:00
Välkommen
Kort introduktion kring CoClass. Vi pratade om nyttan med CoClass, vad som hänt det senaste året och nuvarande status samt teasade om möjligheterna i CoClass Studio.
Medverkande: Mikael Malmkvist och Susanne Nellemann Ek vd för BIM Alliance

13.15
CoClass och AMA Funktion
Representanter från AMA-redaktionen, informerade om hur AMA använder sig av CoClass Studio. Bland annat om möjligheterna att utveckla kravmallar i AMA Funktion.
Medverkande: Jan-Olof Edgar, Utvecklingsstrateg | Produktområde Teknik, Svensk Byggtjänst

13:30
CoClass i praktiken
Hur tillämpar man CoClass rent praktiskt och hur kan CoClass förbättra miljön? Deltagarna fick chansen att lyssna på spännande samtal där både stora och små aktörer berättade om hur de arbetar med CoClass. Intressanta diskussioner kring förvaltning, hållbarhet och klimatkalkyler.
Medverkande: Anders Wallgren L.E.B. System, Kari Traasdahl PEAB, Klas Eckerberg, Anna Göth Byggkatalogen

14.25
Paus

14.35
Tjänsterna inom CoClass
Vad ingår i CoClass och vad exakt är CoClass Studio? En genomgång av CoClass Studio med tabeller, exempelstrukturer och mallar av Adam Goczkowski. Islam Aly, produktutvecklare på Svensk Byggtjänst, berättade om nya funktioner som utvecklat sökfilter och mindmap.
Medverkande: Mikael Malmkvist, Adam Goczkowski, Islam Aly 

14.55-15.30
Avslut och frågestund
Mikael Malmkvist avrundade årets CoClassdag med frågestund. Sessionen pågick i cirka en halvtimme och eventet avslutades 15.30.


Läs mer om CoClass 
Ställ frågor om CoClass