Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

close

Litteraturbevakning Fastighetsförvaltning

Litteraturbevakning (LBT) Fastighetsförvaltning innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet Fastighetsförvaltning - lagar, regler och handböcker.

Vad får du som abonnent?

Litteraturbevakning (LBT) Fastighetsförvaltning innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet Fastighetsförvaltning - lagar, regler och handböcker.

Var påläst inom ditt specialområde

Ska du stå bakom projekteringen av tvättstugan, installation av bredband? Har ni snö och is på taket? Hur ser det ut med era balkonger - besiktning och reparation och underhåll? Behöver ni sätta in åtgärder mot radon? Då är LBT Fastighetsförvaltning något för dig. Här får du litteraturtips kring energieffektivisering, renovering av bostadshus, vilka arkitektoniska kvaliteter i ett förvaltningsperspektiv du tänka på i ert bostadshus, vad elansvar innebär och hur ska du riva rätt, så det inte påverkar miljön.

Tidigare litteratur

Titlar som tidigare ingått i utskicket har bland annat varit ”Fastighetsägarens handbok”, ”Fastighetsägarens ansvar”, ”God inomhusmiljö”, ”Skötselnyckeltal för bostadsgårdar” och ”Allmänna fastighetsrätt”. Litteraturen har bland annat tagit upp viktiga nyckeltal och riskutsatta konstruktioner. Böckerna har haft framtidsförebyggande innehåll som energieffektivisering, bästa inneklimatet, design med omtanke och underhållsplaner. En annan viktig aspekt är till exempel brandskydd där du får information om hur du ska skydda dig mot anlagd brand eller vilken typ av sprinklersystem som fungerar bäst för er. Oavsett om du vill sänka radonhalter, reparera speciella skador, som kan påverka hållfastheten eller leda till mögel, så är Litteraturbevakning Fastighetsförvaltning nyckel till mer kunskap. Vare sig du är ny i yrket eller en expert som redan vet vad som utgör fast egendom, regler om köp, gåva och byte av fast egendom, så får du alltid nyttiga faktaböcker som "Nyckeltal för lägenhetsreparationer" eller ”Nyckeltal för underhåll av bostäder". Dessa är bra för sig som på ett enkelt sätt vill skatta reparationskostnaden i samband med avflyttningsbesiktningar eller underhållskostnader för bostäder. Missa heller inte "Fastighetsägarens handbok”. Här sammanfattas allt som en fastighetsägare bör känna till, på lite drygt hundra sidor. ”Fastighetsägarens ansvar” beskriver ett mycket omfattande och komplext område. Skriften lämnar en översikt över merparten av de lagkrav, förordningar och föreskrifter som styr den tekniska förvaltningen av en fastighet Så tveka inte, ta till dig tips om nya modeller för att enkelt och effektivt beräkna skötseltiden för en bostadsgård eller läs om miljonprogramsområdena där upprustningen blir alltmer aktuellt, det gäller byggnader, utemiljö, infrastruktur och centrum.

Den senaste litteraturen först av alla

Välj att abonnera på Litteraturbevakning Fastighetsförvaltning så har du alltid tillgång till den senaste litteraturen. Vi ser till att du först av alla får böcker inom allt från energieffektivisering till underhållsplanering direkt till din adress. När du anslutit dig till bevakningen skickar vi nya utgåvor till dig direkt, så att du får litteraturen utan väntan vid utgivningstillfället!

Läs mer och beställ

Tidigare litteratur inom bevakningsområdet

Teknikhandboken VVS 2021

Teknikhandboken VVS 2021, eller "Rörmokarens bästa vän", innehåller bland annat branschregler, praktisk VVS-teknik, lagar och regler.

Nyheter för 2021...

565,00 kr

Energihandboken. Utg 3

De tekniska installationerna står för mer än hälften av byggnadens kostnad varför installationernas utformning, drift och skötsel är...

498,00 kr

Radonboken. Befintliga byggnader

Radonboken – Befintliga byggnader är uppdaterad med anledning av EU:s nya strålskyddsdirektiv (2013/59/Euratom) som har implementerats i svensk...

495,00 kr

Egenkontroll av brandskyddet

En av de viktigaste delarna i det systematiska brandskyddsarbetet är att ha ett system för egenkontrollen. Trygghet skapas...

713,00 kr

Allt om Aff

Aff - avtal för fastighetsförvaltning och service är en branschanpassad, standardiserad avtalsstruktur för tjänsteentreprenader inom fastighetsförvaltning och service.

Boken...

584,00 kr

Fastighetsägarens ansvar. Utg 9

Skriften lämnar en översikt över merparten av de lagkrav, förordningar och föreskrifter som styr den tekniska förvaltningen av...

395,00 kr

Hållbart såklart!

I boken presenteras hur de tre dimensionerna ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet hänger samman, och inte minst möjligheter...

383,00 kr

Allmänna fastighetsrätten. En introduktion. Utg 5

Boken är en introduktion till ämnet allmän fastighetsrätt och behandlar i första hand huvudfrågor inom ämnet.

I boken behandlas...

251,00 kr