Omvärldsbevakning – vi håller dig uppdaterad

Med Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst kan du känna dig trygg med att du alltid får rätt information och kunskap om lagar, regler och ny teknik i rätt tid. Vår redaktion går igenom över 350 källor, analyserar och paketerar dagligen nyheter om lagar, regler, standarder och ny teknik som berör ditt verksamhetsområde. Du väljer själv på vilket sätt du vill ta del av nyheterna – Online eller via tidningen Byggkoll.

omvbev_smartphone_1260

Online – dagliga nyheter

Med Omvärldsbevakning online får du dagliga nyheter från vår redaktion. Vårt nätverk av experter bidrar med analyser och råd kring nyheterna. I tjänsten kan du också ställa frågor till och få svar av våra experter. Du kan också söka expertsvar i en svarsbank. Genom TV-inslagen tar du del av reportage och intervjuer – allt finns tillgängligt via dator, surfplatta och smartphone.

byggkoll-nr-02-2020

Tidningen Byggkoll

Tidningen Byggkoll är till för dig som behöver hålla dig uppdaterad om lagar, regler, normer och ny teknik. Byggkoll, som utkommer med 4 nummer per år, erbjuder orientering och fördjupning inom tidningens bevakningsområden: Husbyggnad, Energi, VVS, El & Tele, Förvaltning och Anläggning.

Bygginfo

Fyra gånger per år kommer vår informatör till ert företag. Under träffarna går ni gemensamt igenom alla viktiga förändringar och nyheter inom lagar, regler och ny teknik som berör ert verksamhetsområde och företag. Att ha tillgång till de senaste lagarna och reglerna som gäller för bygg- och fastighetssektorn kan vara avgörande för företaget. 

Läs mer om Bygginfo

Bygginfo - vi vet allt om lagar, regler och teknik

ONSDAG 5 augusti 2020
E-tjänst underlättar bygglovsprövning

En ny e-tjänst ska göra vardagen lättare för byggnadsnämndernas handläggare. Tjänsten heter Planenlighetsguiden och är framtagen av Boverket.

ONSDAG 5 augusti 2020
Ny standard behandlar skyddskläder mot ljusbågar

När en ljusbåge uppstår vid ett elarbete är det oerhört viktigt att ha rätt skyddsutrustning. Nu har en ny europeisk standard för kläder tagits fram som ska skydda användaren mot skador till följd av ...

TISDAG 4 augusti 2020
Vägledning till hjälp för att följa upp energikrav

Det kan vara svårt att handla upp åtgärder och produkter inom energieffektivisering för BRF:er och små fastighetsägare. Till hjälp har en handfast vägledning tagits fram för att följa upp energikraven...