Snåret. En podcast om byggprocessen.

Svensk Byggtjänst tar kontinuerligt pulsen på branschens uppfattning om byggprocessen. Att den är ovanligt snårig tycker de flesta och en av slutsatserna är att branschen måste prata mer med varandra. 

Med podcasten Snåret vill vi bjuda in Byggsverige till dialog och debatt.

Senaste från Twitter
Följ oss på Facebook

Arkivet

Letar du efter gamla avsnitt? Nu har vi samlat alla våra gamla avsnitt i ett arkiv på SoundCloud.

› Till arkivet

Vågar inte kommunerna ta debatten med journalister?

Vågar inte kommunerna ta debatten med journalister?

Bostadsbrist, förtätning och urbanisering är heta ämnen. Men kommunerna vågar inte ta debatten. Den åsikten framförs i senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts Snåret. Medverkar gör journalisterna Viktor Barth-Kron, DN, Andreas Jennische, Direktpress, Mark Isitt, GP och Mats Wickman, SvD. Programledare: Emma Jonsteg.

-

Bör hyresrätten vara en kortsiktig boendeform?

Bör hyresrätten vara en kortsiktig boendeform?

Det anser Stefan Ränk, VD på Einar Mattsson i Svensk Byggtjänsts senaste avsnitt av Snåret i en debatt om Hyresrättens utveckling med Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling i Göteborg, Kerstin Annadotter, universitetsadjunkt vid bygg- och fastighetsekonomi på KTH. Programledare: Emma Jonsteg.

-

Är det bilen som hindrar förtätningen av staden? – Snåret extraavsnitt

Mer tätbebyggda städer. Är det verkligen framtiden?.

I ett extra avsnitt av Snåret gräver vi djupare i de faktorer som driver förtätningen. Vi bjöd in Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare på KTH och landskapsarkitekt, som bland annat anser att bilen ockuperar stora delar av det offentliga rum som skulle kunna vara ytor för lek och rekreation.

-

Mer tätbebyggda städer. Är det verkligen framtiden?

Mer tätbebyggda städer. Är det verkligen framtiden?.

I det senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret tar vi upp förtätningens för- och nackdelar. Medverkande är Henrik Nerlund, kanslichef på Skönhetsrådet och arkitekturhistoriker, Jan Jörnmark, författare och docent vid Chalmers samt Handelshögskolan i Göteborg och Emelie Brunge, landskapsarkitekt på Nyréns arkitektkontor. Programledare: Emma Jonsteg.

-

› Tidigare avsnitt