Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Med AMA undviker du fel

AMA står för Allmän material- och arbetsbeskrivning och är en referensserie avsedd att tjäna som grund för framtagandet av tekniska beskrivningar. Serien förenklar processen att formulera material- och utförandekrav för alla delar av ett byggnadsverk. AMA finns online, som e-böcker och som tryckta böcker.
Läs mer om AMA | Om du har tjänsten – logga in här

AMA online

AMA Anläggning online

AMA Anläggning är referensverket som används när man ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar för anläggningsarbeten. Med onlinetjänsten har du alltid tillgång till alla versioner.

5 090 kr / år

AMA Beskrivningsverktyg

Med AMA Beskrivningsverktyg kan du på ett enkelt sätt använda BSAB:s koder i egna föreskrifter och anvisningar för anläggnings-, byggnads- och installationsprojekt.

10 090 kr / år

AMA Hus online

AMA Hus är referensverket som används när man ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar för husbyggnadsarbeten. Med onlinetjänsten har du alltid tillgång alla versioner.

5 090 kr / år

AMA AF online

Vid upprättande av administrativa föreskrifter (AF) för entreprenader tillämpas AMA AF, som är gemensam för alla tekniska fackområden.

5 090 kr / år

AMA VVS & Kyla online

AMA VVS & Kyla är referensverket som används när man ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar för vvs- och kyltekniska arbeten. Med onlinetjänsten har du alltid tillgång alla versioner.

5 090 kr / år

AMA EL online

AMA EL är referensverket som används när man ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar för el- och teletekniska arbeten. Med onlinetjänsten har du alltid tillgång alla versioner.

5 090 kr / år

AMA Premium

AMA Premium är ett tillägg till AMA avsett för dig som vill samarbeta med kollegor i företaget, i projekt, eller kanske i en arbetsgrupp.

3 190 kr / år

AMA-intro onlinekurs

AMA-intro onlinekurs innehåller exempel från byggprojekt och du får bland annat höra om hur representanter från branschen har nytta av AMA.

1 990 kr / år

AMA i bokform

Du kan även köpa AMA i bokform. Böckerna är uppdelade på följande områden; Anläggning, Hus, VVS & Kyla och EL samt administrativa föreskrifter i AMA AF. Komplettera med AMA-nytt.

AMA-nytt

Med en prenumeration på AMA-nytt får du alla viktiga nyheter och förändringar!

AMA-nytt består av två delar – en informationsdel och en beskrivningsdel och utkommer två gånger per år.

AMA-nytt Anläggning

AMA-nytt Anläggning är till för dig som använder AMA Anläggning och vill ha reda på den senaste informationen kring aktualiteter och utveckling.

4 490 kr / år

AMA-nytt EL och VVS & Kyla

AMA-nytt EL och VVS & Kyla är till för dig som använder AMA EL och AMA VVS & Kyla och vill ha reda på den senaste informationen kring aktualiteter och utveckling.

4 490 kr / år

AMA-nytt Hus

AMA-nytt Hus är till för dig som använder AMA Hus och vill ha reda på den senaste informationen kring aktualiteter och utveckling.

4 490 kr / år

AMA Funktion hjälper dig att upphandla med funktionskrav

Vi presenterar stolt en helt ny medlem i AMA-familjen – AMA Funktion. Ett länge efterfrågat hjälpmedel för upprättande av funktionskrav för totalentreprenader, som lanseras under 2022.

AMA-guider

Bristande kommunikation i förvaltning av fastigheter och anläggningar kostar miljarder varje år. Används AMA - så blir det rätt från början!

undefined

Vad är AMA?

En guide för dig som är ny på AMA och vill lära dig mer.

undefined

Hur skapas en AMA?

Vem skriver AMA? Hur långt tid tar det? Läs mer om hur AMA blir till.

undefined

Hur läser jag en teknisk beskrivning?

En teknisk beskrivning är egentligen ganska lätt att läsa, även om den kan kännas komplex.

undefined

Hur skriver jag en teknisk beskrivning?

Du har fått uppdraget att skriva en teknisk beskrivning - hur börjar du?

undefined

Varför är AMA viktig?

Läs mer om varför AMA ger trygghet och skapar långsiktiga besparingar.

undefined

Tio vanliga missförstånd

AMA, RA och MER Anläggning

Tillämningen av AMA-systemet kan vara snårigt även för den bäste. Vi reder ut tio vanliga missförstånd.

Snabbguide till tekniska beskrivningar

Här reder vi ut grundläggande frågetecken och visar på fördelar med att projektera med AMA.

Totalentreprenader för ökad innovationsförmåga

Kan entreprenadformen totalentreprenad främja innovation?