Internet explorer 11 kommer att slutas supportas här på byggtjanst.se. Vi rekommenderar att byta till en modernare webbläsare. Exempel Chrome, Edge eller Firefox

Hållbarhet på Svensk Byggtjänst

Som hela byggbranschens kunskapsföretag vill vi bidra till en trygg och säker byggprocess. Vi har som mål att vara det självklara stödet under branschens resa mot att bli mer hållbar. 

Rapport om branschens hållbarhetsutmaningar

Branschen har talat, vi har lyssnat. 863 representanter har generöst delat med sig av sina åsikter om sektorns största hållbarhetsutmaningar här kan du läsa resultatet! 

Förlagets hållbarhetsarbete

Vi strävar ständigt efter att bli bättre och minska vårt klimatavtryckt. Svensk Byggtjänsts förlagsverksamhet har tagit steg för att bidra till förändringsarbetet.

Ny medlem i SGBC

Som ett led i vårt pågående hållbarhetsarbete har Svensk Byggtjänst nyligen blivit medlem hos Sveriges ledande organisation för hållbart byggande - Sweden Green Building Council, SGBC.  

Resans början!

Hållbarhetschef Maria Hernroth berättar om starten på Svensk Byggtjänst hållbarhetsresa - hur vi började och vart vi är påväg. 

Möten med branschen

29/9 Byggforum 2022

Aktuell hållbarhet

Maria redovisar resultatet från Svensk Byggtjänsts intressentdialog och deltog i paneldiskussion om hur och vad förenklar byggsektorns väg mot ökad hållbarhet. Dagen handlade om branschens utmaningar och vad man behöver tänka på i omställning till en mer hållbar byggprocess.

28/9 Utbildningsnämnd

Fastighetsbranschen

Maria genomförde ett webbinarium där hon pratade om hur man kan lära av byggbraschen där man vill locka unga till fastighetsbraschen.

6/9 MAQ:s Fastighetsdag

Hållbart byggande

Maria deltog i MAQ advokatbyrås fastighetsdag i Göteborg och berättade om resultatet av vår intressentdialog samt deltog i en paneldebatt. Temat på dagen var "hållbarhet med fokus på utmaningarna i att bygga hållbart ur ett fastighetsägarperspektiv".

31/5 Sveriges Allmännytta

Miljöråd

Maria Hernroth träffade Sveriges Allmännyttas miljöråd och delade med sig av resultaten av vår intressentdialog. Diskussionen kretsade kring leverantörskedjan, social hållbarhet och svårigheterna för små företag att hantera krav på rapportering och klimatberäkningar.