Vårt viktigaste webbinarium någonsin!

Byggekologi var ett webbinarium 2023 där branschexperter diskuterade viktiga ämnen om hållbart byggande och resurshantering. Under webbinariet kunde deltagarna delta i diskussionen genom att ställa frågor direkt i livechatten. Se inspelningen från webbinariet nedan.

Se inspelningen från webbinariet

Information om webbinariet:

När: Torsdag 6 september, 2023 klockan 09.00
Hur: Digitalt
Längd: 45 minuter

Värd för webbinariet:

Maria Hernroth, Hållbarhetschef på Svensk Byggtjänst.

Panelsamtal med experter

undefined

Maria Block

Arkitekt på Blockark AB och författare till Byggekologi

Maria Block är en av landets ledande arkitekter i ekologiskt byggande och är VD för Blockark AB. Hon är medförfattare till boken Byggekologi och hennes arbete har bland annat nominerats till Årets Bygge och Bostadspriset 2019. Maria har över 20 års erfarenhet av hållbarhets- och klimatfrågor inom byggrelaterade frågor.

undefined

Varis Bokalders

Arkitekt på Ekokultur konsulter och författare till Byggekologi

Varis Bokalders är arkitekt och en av pionjärerna inom ekologiskt byggande. Han är medlem i den internationella arkitektgruppen GAIA och medförfattare till boken Byggekologi. Varis är en flitig föreläsare och har genom åren skrivit många artiklar och böcker om hållbart byggande, samt ger rådgivning till bland annat företag inom ämnet.

undefined

Daniella Troje

Postdok-forskare på KTH, institutionen för Fastigheter och Byggande

Daniella Troje arbetar som postdok-forskare på institutionen för Fastigheter och Byggande på KTH. Daniella disputerade 2020 med sin avhandling om social hänsyn, och fokuserar nu främst sin forskning på hållbar fastighetsförvaltning inom bostäder, för att förstå hur fastighetsägare kan ställa om till mer hållbara arbetssätt.

undefined

Johnny Kellner

Energi- och klimatstrateg

Johnny Kellner har arbetat i byggbranschen sedan 70-talet, som projekterings- och miljöchef, samt teknik- och miljöchef på bolag som SWECO, JM och Veidekke i Sverige. Nu är han oberoende konsult och i huvudsak verksam i forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning kring energi och miljö. Han är även författare till tre böcker.

Vad är Byggekologi?

Byggekologi handlar om hur vi bör bygga och ta hand om våra hus, städer och landsbygd om vi vill vara med och skapa ett hållbart samhälle. Med resurssnål, kretsloppsanpassad, energieffektiv, miljövänlig teknik och förnybara energikällor, kan vi vända på utvecklingen. Det blir inte lätt, men med Byggekologi är det möjligt.


Fördjupa dina kunskaper inom Byggekologi

Vi kan starkt rekommendera boken Byggekologi som är en viktig nyckel till hur vi minskar våra ekologiska fotavtryck, bygger hus med Jorden i åtanke, och tar hand om både stad och landsbygd för ett hållbart samhälle.