Snåret. En podcast om byggprocessen.

Svensk Byggtjänst tar kontinuerligt pulsen på branschens uppfattning om byggprocessen. Att den är ovanligt snårig tycker de flesta och en av slutsatserna är att branschen måste prata mer med varandra. 

Med podcasten Snåret vill vi bjuda in Byggsverige till dialog och debatt.

Senaste från Twitter
Följ oss på Facebook

Arkivet

Letar du efter gamla avsnitt? Nu har vi samlat alla våra gamla avsnitt i ett arkiv på SoundCloud.

› Till arkivet

Extraavsnitt om social hållbarhet med socialantropologen Viktoria Walldin

Extraavsnitt om social hållbarhet med socialantropologen Viktoria Walldin

Socialantropologen Viktoria Walldin , White Arkitekter konstaterar att vi behöver fler kreativa ekonomer i samhällsbyggandet, att gentrifiering inte alltid behöver vara negativ och att marknaden ibland ligger steget före kommunerna när det kommer till sociala insatser. Programledare: Emma Jonsteg.

-
Läs mer på Byggindustrin.se

Har social hållbarhet blivit ett missbrukat och urvattnat begrepp?

Bör hyresrätten vara en kortsiktig boendeform?

Vad menar vi egentligen med begreppet social hållbarhet? I det senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret går vi till botten med denna definition. Medverkande: Göran Cars, professor vid KTH, Victoria Percovich Gutierrez, hållbarhetsstrateg på White Arkitekter och Ann Legeby, forskare i stadsbyggnad vid KTH. Programledare: Emma Jonsteg.

-
Läs mer på Byggindustrin.se

Vågar inte kommunerna ta debatten med journalister?

Vågar inte kommunerna ta debatten med journalister?

Bostadsbrist, förtätning och urbanisering är heta ämnen. Men kommunerna vågar inte ta debatten. Den åsikten framförs i senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts Snåret. Medverkar gör journalisterna Viktor Barth-Kron, DN, Andreas Jennische, Direktpress, Mark Isitt, GP och Mats Wickman, SvD. Programledare: Emma Jonsteg.

-

Bör hyresrätten vara en kortsiktig boendeform?

Bör hyresrätten vara en kortsiktig boendeform?

Det anser Stefan Ränk, VD på Einar Mattsson i Svensk Byggtjänsts senaste avsnitt av Snåret i en debatt om Hyresrättens utveckling med Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling i Göteborg, Kerstin Annadotter, universitetsadjunkt vid bygg- och fastighetsekonomi på KTH. Programledare: Emma Jonsteg.

-

Är det bilen som hindrar förtätningen av staden? – Snåret extraavsnitt

Mer tätbebyggda städer. Är det verkligen framtiden?.

I ett extra avsnitt av Snåret gräver vi djupare i de faktorer som driver förtätningen. Vi bjöd in Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare på KTH och landskapsarkitekt, som bland annat anser att bilen ockuperar stora delar av det offentliga rum som skulle kunna vara ytor för lek och rekreation.

-

› Tidigare avsnitt