Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Tillbaka

Marie Salomonsson

dRofus ger CoClass-kodade objekt i modeller

– CoClass ger byggbranschen ett gemensamt språk, vilket är viktigt för en effektiv informationshantering, säger Marie Salomonsson på dRofus.

null

Bakgrund

dRofus är en molnbaserad databaslösning för informationshantering i byggprojekt, och har under många år har hjälpt projekt i Norge, USA och Australien med klassificering av byggdelar, system och komponenter baserat på klassificeringssystem som till exempel TFM och COBie.

Tack vare sjösättningen av CoClass ser dRofus nu möjlighet att kunna bistå med detta även på den svenska marknaden.

Det är efterlängtat med ett gemensamt språk för informationshanteringen i byggbranschen i Sverige, säger Marie Salomonsson.

Applicera CoClass på objekt i modeller

dRofus underlättar applicering av CoClass-koder på objekt i arbetsmodeller genom att man samlar ihop objekten från projektets alla modeller till en samlad databas, där man sedan kan markera de som ska förses med samma CoClass-kod, snabbt leta fram rätt kod i CoClass-registret i dRofus och applicera på objekten. CoClass-koderna som alstras kan sedan synkroniseras tillbaka till modellerna.

dRofus ”ekosystem”

Marie berättar vidare att dRofus hjälper projekten att skapa sammansatta CoClass-koder med unika löpnummer (referensbeteckningar).

Att dRofus ”ekosystem” alltså möjliggör att man kan hämta parametervärden från olika delar av ett projekt, exempelvis rum, artikeltyp, systemtillhörighet. Dessa kan därefter sättas ihop med till en kodsträng som kan synkroniseras till modellen.

Man måste veta vad man prata om

– Tanken är att när man ser en CoClass kod ska det vara enkelt att veta vad det är man pratar om. Därför var det självklart för oss att teckna avtal för CoClass, säger Marie.

Marie berättar att dRofus är en planerings-, datahanterings- och BIM-samarbetsprogramvara för att skapa och hantera byggnadsinformation – och att de nu även har implementerat CoClass i dRofus för att underlätta för alla som vill ha ett och samma språk i sitt arbete.

Man behöver inte själv veta vilken kod man behöver utan kan söka fram detta i den inbyggda sökfunktionen i dRofus.

Använd dRofus ni också för att få koll på era tillgångar

Med CoClass i dRofus kan man både effektivisera och kvalitetssäkra sitt arbete och enkelt märka upp objekt med CoClass koder, eller hela strängar, i sina modeller. Det menar Marie Salomonsson på dRofus.

För frågor; kontakta gärna dRofus

demovideo-01.jpg

Demovideo 1

demovideo-02.jpg

Demovideo 2

nullSvensk Byggtjänst21 May 2021