Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Litteraturbevakning Tillgänglighet

Litteraturbevakning (LBT) Tillgänglighet innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet Tillgänglighet - lagar, regler och handböcker.

Vad får du som abonnent?

Litteraturbevakning (LBT) Tillgänglighet innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet Tillgänglighet som beskriver samhällets krav på tillgänglighet och hur man arbetar i planerings- och byggprocessen som till exempel tekniska beskrivningar, lagar och normer samt litteratur som ger exempel på estetiska lösningar inom tillgänglighetsområdet.

Var påläst inom ditt specialområde

Arbetar du med tillgänglighetsfrågor? Behöver ni tillgänglighetsanpassa er byggnad? till exempel om det skulle börja brinna måste personer med funktionsnedsättning kunna ta sig ut på ett säkert sätt. Då är det här ett bevakningsområde för er.

Tidigare litteratur

Titlar som ingått i tidigare utskick har bland annat behandlat hur människors möjlighet att delta i samhället påverkas av hur gator, torg och publika lokaler är utformade. Bevakningsområdet tar bland annat upp texter inom utformning och säkerhet kring just tillgänglighet, bostadsutformning, rumshöjd och driftutrymmen. Samhället ställer idag höga krav på tillgänglighet i byggnader och publika lokaler. Här finns handböcker och uppslagsböcker med texter om gällande regler och fördjupad kunskap om vad som behövs för att göra miljön tillgänglig och användbar. I boken ”Bygg ikapp” får du en handbok och en uppslagsbok som innehåller information om gällande regler och fördjupad kunskap om vad som behövs för att göra miljön tillgänglig och användbar. Den innehåller också en mängd exempel på lösningar som uppfyller kraven i reglerna.

Alltid den senaste litteraturen

Med Litteraturbevakning Tillgänglighet vet du att du alltid har uppdaterad litteratur med information och fakta om det senaste inom allt från utrymning till säkerhet. När du anslutit dig till bevakningen får du litteraturen skickad till dig så att du får den direkt vid utgivningstillfället, först av alla!
Läs mer och beställ

Tidigare litteratur inom bevakningsområdet

Bygg ikapp. Utg 7

Bygg ikapp är en handbok och en uppslagsbok som innehåller information om gällande regler och fördjupad kunskap om...

685,00 kr

Utformning och säkerhet. BVL 1. Utg 3

Den reviderade utgåvan av Byggvägledning 1 Utformning och säkerhet ansluter till ändringarna i avsnitt 3 Tillgänglighet, bostadsutformning, rumshöjd...

495,00 kr

Frångänglighet. Utrymning för personer med funktionsnedsättning. Brandskyddsföreningens rekommendation

Att alla människor ska få tillgång till hela samhället ställer höga krav på tillgänglighet i byggnader och publika...

580,00 kr

Enkelt avhjälpt – såhär kan det gå till

Människors möjlighet att delta i samhället påverkas av hur gator, torg och publika lokaler är utformade. Vi behöver...

240,00 kr