Omvärldsbevakning – vi håller dig uppdaterad

Med Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst kan du känna dig trygg med att du alltid får rätt information och kunskap om lagar, regler och ny teknik i rätt tid. Vår redaktion går igenom över 350 källor, analyserar och paketerar dagligen nyheter om lagar, regler, standarder och ny teknik som berör ditt verksamhetsområde. Du väljer själv på vilket sätt du vill ta del av nyheterna – Online eller via tidningen ByggtjänstPM.

omvbev_smartphone_1260

Online – dagliga nyheter

Med Omvärldsbevakning online får du dagliga nyheter från vår redaktion. Vårt nätverk av experter bidrar med analyser och råd kring nyheterna. I tjänsten kan du också ställa frågor till och få svar av våra experter. Du kan också söka expertsvar i en svarsbank. Genom TV-inslagen tar du del av reportage och intervjuer – allt finns tillgängligt via dator, surfplatta och smartphone.

byggtjanst--pm--nummer---1-2018

Tidningen ByggtjänstPM

I ByggtjänstPM går vi på djupet och analyserar konsekvenser av förändringar av lagar, regler och standarder. I varje nummer har vi ett aktuellt branschtema och vår debattforum släpper fram starka åsikter och intressanta infallsvinklar från branschen. ByggtjänstPM utkommer 4 gånger per år och bevakar områdena Anläggning, EL&Tele, Förvaltning, Husbyggnad och VVS.

Bygginfo

Fyra gånger per år kommer vår informatör till ert företag. Under träffarna går ni gemensamt igenom alla viktiga förändringar och nyheter inom lagar, regler och ny teknik som berör ert verksamhetsområde och företag. Att ha tillgång till de senaste lagarna och reglerna som gäller för bygg- och fastighetssektorn kan vara avgörande för företaget. 

Läs mer om Bygginfo

Bygginfo - vi vet allt om lagar, regler och teknik

TORSDAG 26 april 2018
Ny utgåva av Jordkokboken

Nu har en ny utgåva av handboken Jordkokboken getts ut av Svensk Byggtjänst. Den uppdaterade handboken är bland annat anpassad till AMA Anläggning 17.

TORSDAG 26 april 2018
Beslut för ökad spårbarhet i byggandet

Några av branschens största aktörer har tagit ett gemensamt beslut. En standard ska ge identifikation åt alla byggprodukter. Syftet är ökad digitalisering, spårbarhet och hållbarhet.

TORSDAG 26 april 2018
Stoppa handeln av störsändare

Störsändare som kan störa ut trådlös kommunikation har blivit vanligare. Elsäkerhetsverket har i samarbete med Post- och telestyrelsen och Tullverket genomfört ett projekt som ska hjälpa till att få s...