Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Litteraturbevakning VVS

Litteraturbevakning (LBT) VVS innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet VVS - lagar, regler och handböcker.

Vad får du som abonnent?

Litteraturbevakning (LBT) VVS innebär att du med automatik får utvald och nyutgiven litteratur inom ämnesområdet VVS - lagar, regler och normer och tekniska handböcker. Böckerna kommer bland annat från Installatörsföretagen, VVS-Företagen, Energi- och Miljötekniska föreningen samt andra organisationer, myndigheter och förlag som publicerar information i ämnet. Teknikhandboken VVS "Rörmokarens bästa vän", innehåller bland annat branschregler, praktisk VVS-teknik, lagar och regler.

Var påläst inom ditt specialområde

Letar du specifikation av inneklimatkrav? Är du byggare, ingenjör eller arkitekt och söker böcker inom VVS? Behöver du riktlinjer som ska utgöra underlag för att specificera och värdera inneklimatets kvalitet? Med LBT VVS får du ta del av böcker som presenterar hur bygg- och installationsteknik måste fungera för att skapa ett behagligt och energieffektivt inneklimat. Du hittar handböcker inom energi som ger verktyg för att ta kontroll över energihanteringen och som tar upp kyla, värme, ventilation, varmvatten, el, belysning och driftsekonomi. Har du frågor kring BBR-VVS, ventilation, praktisk VVS-teknik, mått, tumregler, branschregler, byggnormer eller lagar? Med LBT VVS vill vi ge dig kunskap kring till exempel nya branschregler, säker vatteninstallation och teknisk isolering. Böcker som förklarar betydelsen av egenkontroll med tydlig koppling till aktuella krav i branschdokument, lagar och regler. I bevakningsområdet finns litteratur som ger dig svar på bland annat VVS-system, rör-material, skarvmetoder, branschregler, normer och riktlinjer.

Expertis inom området

Visste du att i en tät byggnad, så påverkas tilluftflödet av frånluftsflödet i betydligt högre grad än om det finns otätheter i klimatskalet? Därför är luftbehandlingssystem och justeringen av luftflöden viktigt att känna till. Hos LBT VVS hittar du flera böcker kring just luftväxling, luftflödessvärden med allt från tabeller till samhällskrav inom ventilation. Litteraturen berör även vatten och avlopp med krav kring hur installationer ska vara utformade så att vattenskador begränsas och så att riskerna för spridning av legionella reduceras. Du lär dig om drift och underhåll. Hur drift- och underhållsinstruktioner till ett bygg- eller förvaltningsobjekt kan föreskrivas och upphandlas till leveransform, kvalitet och utförande. Med LBT VVS får du texter som berättar om hur ventilationssystem hindrar brandgaser. Helt enkelt ett perfekt bevakningsområde om du till exempel arbetar som projektör kring brandskydd och ansvarar för byggnaders ventilationssystem och brandgaskontrollsystem.

Den senaste litteraturen först av alla

Med Litteraturbevakning VVS vet du att du alltid har litteratur om det senaste inom allt från luftväxling till kylteknik. När du anslutit dig till bevakningen får du böcker skickade till din adress direkt, så att du får den vid utgivningstillfället, först av alla!
Läs mer och beställ

Tidigare litteratur inom bevakningsområdet

Bästa inneklimat till lägsta energikostnad. Utg 4

Boken beskriver på ett pedagogiskt sätt hur byggnader och installationer, fastighetsorganisationer samt kunder kan fungera utifrån en helhetssyn...

572,00 kr

Rumsklimatet - miljön mellan väggarna

För att reglera rumsklimat så att det passar olika verksamheter behövs system för ventilation, värme, kyla, befuktning och...

338,00 kr

Energihandboken. Utg 3

De tekniska installationerna står för mer än hälften av byggnadens kostnad varför installationernas utformning, drift och skötsel är...

498,00 kr

Solvärmeteknik - en handbok

Boken beskriver vad solvärme är och presenterar de vanligaste typerna av solfångare. Den ger också förslag på hur...

595,00 kr