Äntligen: Platschefen – inte längre en underskattad resurs

I förra veckan kom det en pressrelease där NCC berättade att man tillsammans med Kunskapsskolan startar en ny utbildning. Teknikprogrammet. Skräddarsydd för framtidens platschefer och arbetsledare.

platschef_1260x630_kronika

 

Äntligen - säger jag. Som en gammal platschef (läs pressreleasen).

Min egen bakgrund som platschef under ett antal år efter Civilingenjörsexamen gav mig stor erfarenhet och insikt om hur viktig den positionen är. Och insikt om hur viktig den befattningen är för att ett byggprojekt ska bli lyckat.

Därför var det tråkigt att man la ned den fyråriga gymnasieutbildningen som ledde till byggingenjör – och ofta platschef.

Jag förstod aldrig det beslutet. Därför säger jag: äntligen.

Alla kan inte karriära vidare till andra befattningar efter några år som platschefer – som kanske ger högre ersättning och är mindre slitsamt.

Någon måste producera. Utan platschef – ingen produktion. Dristar jag mig till att hävda.

Det är få befattningar inom samhällsbyggnadssektorn som är så utvecklande – och fostrande.

Som platschef får du utveckla

  • Ledarskap, både med tjänstemän och arbetare. Mycket nyttigt.
  • Affärsmannaskap och förhandlingsteknik. När bygget är klart ska det helst vara mer intäkter än kostnader.
  • Tekniska kunnande. I stort som smått. Inget projekt är det andra likt (vilket man också kan ha synpunkter på).
  • Entreprenörskap. Många projekt är av den arten att man får åka ut ”i spenaten” och dra igång en mindre industri – från noll. Med allt vad det innebär.

Efter mina år som platschef fick jag möjligheten att åka till Baghdad och arbeta som ansvarig för planeringen av produktion och logistik. På ett mycket stort anläggningsprojekt. Utan datorer. Det bestod av 25 identiska anläggningar. Alla med sin unika platschef. Och identiska förutsättningar. Men alla producerade inte lika bra.

Det var inte civilingenjörerna med några års erfarenhet som presterade bäst. Det var i stället byggingenjörerna med erfarenhet - längre än 3 – 4 år. Flera av dem är sedan dess personliga vänner. En blev utsedd till årets Brobyggare för ett antal år sedan. En annan var rookie i Baghdad och är nu en av världens mest eftertraktade projektchefer för sänktunnlar.

Det säger sig självt att ju mer erfarenhet du har inom ditt område – desto duktigare blir du. Och ingen ska tro att man är fullfjädrad platschef efter 3 – 4 år. Med största sannolikhet har du i stället under de åren hunnit göra de flesta misstagen, men inte hunnit dra nytta av de erfarenheterna.

Därför säger jag äntligen – en satsning på framtidens platschefer.

Jag utgår från att man då också konstruerar lönemodeller som premierar och motiverar platscheferna att stanna kvar – och utvecklas.

Bra platschefer - det är bra samhällsbyggnad.