Snart dags för Årets Bygge 2015: Seminarium och galamiddag när vinnaren presenteras

Den 23 mars presenteras vinnaren i 2015 års upplaga av tävlingen Årets Bygge. Prisutdelningen äger rum på Cirkus i Stockholm och under dagen arrangeras även ett inspirerande seminarium med bland andra bostadsminister Mehmet Kaplan. Evenemanget avslutas med galamiddag och branschmingel.

Årets Bygge är tävlingen som visar de bästa projekten som färdigställs i Sverige under året. Byggprojekten bedöms gällande kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Arrangörer är Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.

Snart utses en vinnare bland de 20 nominerade projekten av juryn, för att sedan presenteras på evenemanget på Cirkus den 23 mars.

De nominerade bidragen har löpande publicerats i Byggindustrin och finns samlade på www.aretsbygge.nu. Här finns även information om vilka som ingår i juryn som leds av ordföranden Mårten Lindström. Vinnare i Årets Bygge förra året blev Aula Media vid Karolinska Institutet i Solna.

Kunskapsseminarium med Kaplan
Året Bygge-evenemanget 2105 startar med ett inspirerande och kunskapsbyggande seminarium under ledning av moderatorn Ellinor Persson.

Följande talare medverkar:

Mehmet Kaplan, Bostads-, stadsutvecklings- och it-minister

Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter

Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier

Samir Sabri, grundare och initiativtagare till 2ndchance

Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd

Stig-Björn Ljunggren, statsvetare, krönikör, föreläsare och proffstyckare

Galamiddag, underhållning, prisutdelning och mingel
Sedan blir det galamiddag och prisutdelning. Förutom Årets Bygge delas ytterligare tre priser ut: ByggOpus, Leanpriset och Årets Fasad.

För underhållningen under galan svarar Jessica Andersson och danskompaniet Bounce. Kvällen avslutas därefter med branschmingel.

– Intresset för Årets Bygge håller i sig från förra året då vi återupptog tävlingen och evenemanget. Det är tydligt att branschen verkligen vill ha denna årliga gala. Här kan man lära nytt, knyta kontakter och fira branschens innovationskraft, säger Petra Sörme, ansvarig för Event & Möten på Svensk Byggtjänst och programmet under Årets Bygge.

MyNewsdesk