Urban Månsson blir ny vd på Svensk Byggtjänst

– Det ska bli mycket spännande att leda Svensk Byggtjänst. Med befintliga och nya tjänster erbjuder företaget effektiviseringar som byggbranschen behöver för att möta produktions- och kvalitetskrav.

Det säger Urban Månsson som den 1 augusti 2016 tar över posten som vd på Svensk Byggtjänst. Han efterträder Erik Hellqvist som går i pension i sommar efter närmare 14 år på företaget.

– Med Urban Månsson får vi en mycket erfaren företagsledare med tydligt fokus på marknadsföring och försäljning inom business-to-business, säger Dag Klackenberg, styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

– Vi intervjuade flera kvalificerade kandidater till vd-tjänsten. Valet föll på Urban med tanke på hans dokumenterade förmåga att framgångsrikt entusiasmera och leda medarbetare mot tydliga mål och bygga starka kundrelationer.

Urban Månsson kommer närmast från tjänsten som vd på Heléns Rör AB som ingår i tyska Benteler-koncernen. Företaget är stålleverantör och rörspecialist med kunder inom bland annat byggnads-, verkstads- och processindustrin i Norden och Baltikum. Omsättningen år 2015 var 1,5 miljarder kronor och företaget har 297 anställda.

Stärka marknadsposition och försäljning
– Svensk Byggtjänsts medarbetare står för en fantastisk kunskap inom samhällsbyggnad. Företagets utbud av digitala kunskaps- och informationstjänster är mycket starkt. Dessutom kommer det att vidareutvecklas och kompletteras på flera spännande sätt, säger Urban Månsson.

– Företagets tjänster kan verkligen stödja kundernas processer. Jag vill med mina erfarenheter och kunskaper leda företaget mot en ännu starkare marknadsposition och ökad försäljning.

Urban Månsson ser fram emot att på djupet sätta sig in i Svensk Byggtjänsts verksamhet och samhällsbyggnadssektorn.

– Byggsektorn är spännande och central för hela samhället. Inte minst nu med den väldiga bostadsbristen och de stora investeringsbehoven inom infrastruktur. Utmaningarna och behoven av effektivisering är mycket stora. Här kan Svensk Byggtjänst spela en allt större roll – det är verkligen stimulerande.

För ytterligare information kontakta:
Svensk Byggtjänsts styrelseordförande Dag Klackenberg,
070-644 77 79,
dag.klackenberg@bockeropapper.se
Tillträdande vd Urban Månsson, 0730-26 78 96, mansson.urban@gmail.com
Informationsansvarig Jörgen Hallström, 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

MyNewsdesk