Svensk Byggtjänst på Nordbygg 10-13 april 2018

Varmt välkommen till vår monter på Nordbygg, Stockholmsmässan 10-13 april 2018. Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen.

Kom förbi Svensk Byggtjänst, ta en kopp kaffe och prata med våra byggspecialister. Har du frågor kring AMA, tekniska beskrivningar eller det nya klassifikationssystemet CoClass får du svaren här. Förutom mängder av bygglitteratur finns Byggkatalogen redo för dig som vill veta mer om vilka byggvaror som är mest lämpliga för ditt projekt. I montern har vi även Projektbevakning, Omvärldsbevakning och mycket mer.

Du hittar oss i monter C03:11, nära restaurangen och precis ovanför rampen vid stora entrén.

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling.

Bli guidad inom den senaste byggtekniken

Vid monter AG:70 finns Nordic ConTech där du hittar spännande framtidsteknik inom byggindustrin. Du har möjlighet att få demonstrationer och känna på de tekniknyheter som visas på stora scenen. Varje dag kl 11.00 utgår en guidad tur från montern där du tas med på en resa inom tech-innovationer och tech-företag via andra utställare på mässan. Ett perfekt tillfälle att införskaffa ny kunskap om framtidens bygg. (OBS. Guidningen tar ca en timme. Ingen föranmälan krävs.)

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling. Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst med Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 och Nordbygg som partners.

Läs mer på nordiccontech.se

AMA-konvent 2018, 10-13 april på Nordbygg.

AMA-konvent på Nordbygg  10-13 april

Missa inte Byggtjänsts AMA-konvent, tisdag-torsdag med spännande teman som t ex Ny i branschen, AMA i sitt sammanhang och AMA i framtiden. Varje dag kl 9.15-13.00. Kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig här. 

AMA-konvent 2018 - till program och anmälan.

Svensk Byggtjänst på Stora scenen (entréhallen)

Fredag den 13 april

Nordic ConTech med Spotscale/Information Experience: Få hela kvarteret i 3D med drönare!

13.00-14.15 | Nordic ConTech med Spotscale/Information Experience: Få hela kvarteret i 3D med drönare!
Spotscale skapar 3D-modeller av byggnader och hela kvarter med hjälp av nya innovativa scanningsmetoder. Här visar företaget hur man jobbar med drönarfilmning och avancerad printteknik. Information Experience (IX) är ett nystartat företag med fokus på 3D-lösningar för produktionen i byggbranschen – något som först nu blivit möjligt tack vare en ny typ av 3D-glasögon som visar holografiska projektioner med hög precision. Talare: Katarina Nylander, VD Spotscale och Anders Lundgren, ägare till Information Experience.

Läs mer på nordiccontech.se

Torsdag den 12 april

Svensk Byggtjänst och Cramo pratar om jämställdhet och ökad lönsamhet

11.30-12.00 | Hentverkarna och Stoppa Machokulturen
Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna berättar om Stoppa Machokulturen och hur Byggcheferna och Byggnads nu jobbar vidare.
Patrik Rasmusson, personalchef på Ikano Bostadsproduktion, berättar om framgångsrika projektet Hentverkarna, där enbart kvinnliga hantverkare rekryterades till ett byggprojekt. Och om resultat och erfarenheter från projektet.

Läs mer om Jämnt på jobbet

Nordic ConTech med Cisco/Philips: Datornätet blir elnät – och allt blir uppkopplat!

13.45-15.00 | Nordic ConTech med Cisco/Philips: Datornätet blir elnät – och allt blir uppkopplat!
Cisco är världsledande inom IT och nätverk. Nu har företaget tagit steget in i byggbranschen med innertak som binder samman byggnaders datornät och elnät, så att alla installationer blir uppkopplade. Satsningen görs i samarbete med Philips, ett av världens ledande teknikföretag inom bland annat belysningsteknik. Talare: Peter Jerhamre, Systems Engineer, Cisco Systems och Robert Fredriksson, Nordic Key Account Manager, Philips Lighting.

Läs mer på nordiccontech.se

Nordbygg Guldmedalj – Prisutdelning till Årets bästa materialnyhet.

16.45-17.30 | Nordbyggs Guldmedalj – Prisutdelning till Årets bästa materialnyhet.
Varje år presenterar tidningen Byggindustrin cirka 100 produkter som är med och tävlar om Nordbyggs Guldmedalj för bästa materialnyhet. Utmärkelsen är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin, Svensk Byggtjänst och Nordbygg. Bland alla produktnyheter som skrivits om under året har nu en vinnare valts ut.

Läs mer om Nordbyggs Guldmedalj

Onsdag den 11 april

Kl 13.45—15.00 Nordic ConTech med Cling: Inget tjafs med kunden – signera uppdrag med bank-id

13.45-15.00 | Nordic ConTech med Cling: Inget tjafs med kunden – signera uppdrag med bank-id
Cling har utvecklat ett kraftfullt och smart offertverktyg för hantverkare och mindre byggföretag. Och tack vare signering med bank-id blir det inget tjafs med kunden! Talare: Oskar Andersson, VD på Cling.

Läs mer på nordiccontech.se

Tisdag den 10 april

Svensk Byggtjänst och Cramo pratar om jämställdhet och ökad lönsamhet

10.00-10.30 | Svensk Byggtjänst och Cramo pratar om jämställdhet och ökad lönsamhet
Urban Månsson, VD Svensk Byggtjänst, berättar om sin syn på jämställdhet i byggsektorn och branschprojektet Jämnt på jobbet.
Ingrid Hollertz, HR-chef, Cramo, berättar om företagets framgångsrika arbete med jämställdhet i hela organisationen, och att få in fler kvinnor i verksamheten. Plus hur detta ökat lönsamheten.

Till Jämnt på jobbet

Nordic ConTech med Flir: Hitta kablar, rör, fukt och läckage med mobilen!

13.45-15.00 | Nordic ConTech med Flir: Hitta kablar, rör, fukt och läckage med mobilen!
Flir är världsledande inom termografi och värmekameror. Med Flirs teknik i mobiltelefonen går det snabbt och enkelt att hitta elkablar, rördragningar, läckage och fuktangrepp i byggnader. Talare: Christiane Buchgeister, Customer/Tech Training Instructor, Flir.

Läs mer på nordiccontech.se

Alla produkter som demas på stora scenen i samband med Nordic ConTech kommer du kunna se mer av i ConTechs monter AG:70.

Alla produkter som demas på stora scenen i samband med Nordic ConTech kommer du kunna se mer av i ConTechs monter AG:70

Biljett till Nordbygg
Enklast är att registrera den redan på hemmaplan – då slipper du köa vid mässentrén. Använd kod byggtjanstnb18

Din biljett till Nordbygg 2018