Nu finns AMA Anläggning 23!

Betong, skyddsanordningar och regnbäddar – nya AMA Anläggning innehåller över 600 ändringar. Du som upprättar eller läser tekniska beskrivningar för anläggningsarbeten har alltid tillgång till den senaste kunskapen i vårt referensverk.Projektledare AMA Anläggning 23

Martin Jonsson

"Vi har tagit emot över 1500 remissynpunkter, många har varit relevanta och resulterat i förbättringar av det slutgiltiga materialet. Att erbjuda en remiss är en värdefull metod för att skaffa branschens stöd och förankring, vilket är av stor betydelse."

 

 
Lär dig mer om AMA

Vanliga frågor

Vad är nytt i AMA Anläggning 23?
Du hittar en sammanställning högre upp på den här sidan under titeln "Senaste nytt i AMA Anläggning 23"
Får jag AMA Anläggning 23 automatiskt om jag redan har AMA online?
Ja, det stämmer.
Finns AMA Anläggning 23 i E-bokhyllan?
Nej, inte i nuläget.
Kan jag prova AMA Anläggning Online innan jag gör en beställning?
Ja, du har möjlighet att prova onlinetjänsten under 14 dagar kostnadsfritt! Du provar enkelt tjänsten via prova på knappen under respektive tjänsts artikelsida, här hittar du våra AMA online tjänster. Med AMA som onlinetjänst får du snabb och smidig tillgång till allt du behöver: - Alla generationer av AMA, RA och MER - Hela AMA-nytt i digital form - Trafikverkets AMA-komplement - Möjlighet att skapa ditt personliga urval av AMA All information är sökbar och du ser tydligt var informationen finns. Vänligen notera att tjänsten slutar fungera efter 14 dagar – vill du då beställa tjänsten gör du det här eller kontaktar vår Kundservice.
Varför ska jag välja AMA Online istället för AMA i bokform?
AMA Online finns för att underlätta och effektivisera användandet av AMA. AMA:s innehåll lämpar sig bra som onlinetjänst då det är ett referensverk snarare än bok du läser från pärm till pärm. Onlinetjänsten är i likhet med den tryckta AMA uppdelad i fackområden. Inom det eller de fackområden du abonnerar på har du tillgång till alla publikationer i form av AMA, RA och AMA-nytt samt i tillämpliga fall MER. För vissa fackområden har du också tillgång till externa komplement från Vägverket och Banverket. I takt med att nya generationer av AMA ges ut blir dessa tillgängliga i webbtjänsten inom respektive fackområde. För AMA AF är det tydligt då du både har tillgång till AMA AF 07 och AF AMA 98 i onlinetjänsten.
Jag har nu köpt en licens på AMA Anläggning Online, men hur kommer jag igång och använder tjänsten effektivt?
Du navigerar i tjänsten med hjälp av menyerna som dels finns horisontellt upptill (toppmenyn) samt till vänster på bildskärmen (vänstermenyn). Utgångspunkten för onlinetjänsten liksom för AMA är BSAB-strukturen. I webbtjänsten kan du enkelt ”vandra” uppåt och nedåt i trädstrukturen och symbolerna som markerar att det finns underliggande respektive överliggande kodnivåer. Navigationen liknar den du använder i Utforskaren i Windows.