Jag kommer inte åt mina webbtjänster, vad är fel?

För att kunna använda dina webbtjänster måste du vara inloggad på Mina sidor på vår webbplats samt ha en aktiv licens för webbtjänsten. Dina aktiva webbtjänster ser du här.

Fungerar det inte, kontakta oss på Kundservice.

Jag har köpt en webbtjänst, hur loggar jag in?

Du loggar in på Mina sidor på Byggtjanst.se

När du är inloggad får du upp en ruta med dina aktiva licenser när du klickar på Genvägar vid samma gröna fält som Mina Sidor längst till vänster. Därifrån klickar du dig sedan vidare till själva webbtjänsten.

Kan jag prova en webtjänst innan jag köper den?

Du kan beställa en prova på-licens för AMA, Omvärldsbevakning och Byggkatalogen som gäller i 14 dagar. För att få tillgång till en testlicens behöver du ha ett konto och vara inloggad. Beställ tjänsten i vår webbutik, genomför köpprocessen, webtjänsten du beställer kostar 0 kr.

Vänligen notera att tjänsten slutar fungera efter 14 dagar – vill du då köpa tjänsten gör du det här eller kontaktar Kundservice.

Obs, gäller endast för företagskunder ej för privatpersoner.

AMA Beskrivningsverktyg

Hur kommer jag igång med AMA Beskrivningsverktyg Webb?

Inne i verktyget finns en "Kom igång"-guide som snabbt hjälper dig att komma igång med verktyget och skapa din första beskrivning.

I verktyget finns även en Online-hjälp, som steg för steg ger dig råd och hjälp i varje del av verktyget.

Vad behöver jag för uppgifter för att logga in på AMA Beskrivningsverktyg?

För att kunna logga in behöver du ha en aktiv licens på AMA Beskrivningsverktyg.

För att logga in behöver du ett användarnamn och ett lösenord. Användarnamnet är den e-postadress som du angav vid registrering på Mina sidor. Har du glömt ditt lösenord så kan du begära ett nytt här. Fyll i ditt användarnamn (e-postadress) så skickas ett nytt lösenord till dig.

Har du ingen aktiv licens på AMA Beskrivningsverktyg beställer du det enkelt hos oss.

Vilka fördelar ger det mig att ha en licens även på AMA webtjänst i kombination med AMA Beskrivningsverktyg? 

Med AMA webtjänst kopplat till AMA Beskrivningsverktyg får du tillgång till våra förslagstexter, du kan även slå upp och läsa texter ur bland annat AMA, RA, AMA-nytt direkt i verktyget. AMA onlinetjänst är uppdelad i fackområden och du kan välja att abonnera på ett eller flera av dessa. För respektive fackområde får du tillgång till alla generationer av AMA från AMA 98 och framåt.

De olika fackområdena innehåller förutom AMA/RA/AMA-nytt även följande texter

  • AF (förslagstext AF, inkl AF Köp, AF Konsult och Motiv AF
  • Anläggning (förslagstext Anläggning, inkl MER, VV AMA och Järnvägs AMA)
  • Hus (förslagstext Hus, inkl MER (endast till AMA Hus 98))
  • VVS & Kyl (förslagstext VVS & Kyl)
  • El (förslagstext El, inkl delar ur Järnvägs AMA)

Om du vill beställa AMA webtjänst gör du det enkelt här eller genom att kontakta Kundservice.

Jag vill se hur AMA Beskrivningsvertyg fungerar innan jag gör en beställning, kan jag det? 

Ja, du kan beställa en Prova på-licens för AMA BV som gäller i 14 dagar. 

Du registerar dig som användare och genomför sedan köpprocessen, varan du beställer kostar dock 0 kr.

Vänligen notera att tjänsten slutar fungera efter 14 dagar – vill du då beställa tjänsten gör du det via vår bokhandel eller kontaktar vår Kundservice.

AMA

Kan jag prova AMA Online innan jag gör en beställning? 

Ja, du har möjlighet att prova onlinetjänsten under 14 dagar kostnadsfritt!

Du beställer tjänsten enkelt via vår hemsida.

Med AMA som onlinetjänst får du snabb och smidig tillgång till allt du behöver:

-          Alla generationer av AMA, RA och MER
-          Hela AMA-nytt i digital form
-          Trafikverkets AMA-komplement
-          Särtryck ur AMA
-          Möjlighet att skapa ditt personliga urval av AMA

All information är sökbar och du ser tydligt var informationen finns.

Vänligen notera att tjänsten slutar fungera efter 14 dagar – vill du då beställa tjänsten gör du det via vår bokhandel eller kontaktar vår Kundservice.

Jag har en licens på AMA Online, men hur kommer jag igång och använder tjänsten effektivt? 

Du navigerar i tjänsten med hjälp av menyerna som dels finns horisontellt upptill (toppmenyn) samt till vänster på bildskärmen (vänstermenyn).

Utgångspunkten för onlinetjänsten liksom för AMA är BSAB-strukturen. I webbtjänsten kan du enkelt ”vandra” uppåt och nedåt i trädstrukturen genom att använda + och – symbolerna som markerar att det finns underliggande respektive överliggande kodnivåer. Navigationen liknar den du använder i Utforskaren i Windows. Läs mer om hur du effektivt kommer igång med tjänsten: http://ama.byggtjanst.se/Help.aspx#HelpBetalsidor 

Under Frågor och Svar i onlinetjänsten hittar du även svar på de vanligaste frågorna gällande  AMA, RA, beskrivningsteknik, BSAB-tabellerna m.m.http://ama.byggtjanst.se/Help.aspx#Item684 

Varför ska jag välja AMA Online istället för AMA i bokform? 

AMA Online finns för att underlätta och effektivisera användandet av AMA. AMA:s innehåll lämpar sig bra som onlinetjänst då det är ett referensverk snarare än bok du läser från pärm till pärm.

Onlinetjänsten är i likhet med den tryckta AMA uppdelad i fackområden. Inom det eller de fackområden du abonnerar på har du tillgång till alla publikationer i form av AMA, RA och AMA-nytt samt i tillämpliga fall MER, Köp och Motiv.

För vissa fackområden har du också tillgång till externa komplement från Vägverket och Banverket. I takt med att nya generationer av AMA ges ut blir dessa tillgängliga i webbtjänsten inom respektive fackområde. För AMA AF är det tydligt då du både har tillgång till AMA AF 07 och AF AMA 98 i onlinetjänsten. 

Omvärldsbevakning Online

Jag har en licens på Omvärldsbevakning online, hur kommer jag igång och anpassar det efter mina behov? 

Det första du ska göra som abonnent på Omvärldsbevakning online är att logga in på http://byggtjanst.se/omvarldsbevakning. Du hittar inloggningen uppe i tjänstens högra hörn. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på Logga in.

Skapa ditt personliga flöde utifrån 40 utvalda bevakningsämnen, med möjlighet att få notiferingsmejl när en artikel matchar din bevakning http://omvarldsbevakning.byggtjanst.se/mina-bevakningar/artiklar/.

Vart kan jag fråga om teknik, lagstiftning och tillämpningar?

Du kan ställa dina frågor direkt till våra 30 specialister, det enda som behövs är tillgång till Omvärldsbevakning online http://omvarldsbevakning.byggtjanst.se/expertsvar/.

Du beställer enkelt tjänsten via vår hemsida http://byggtjanst.se/tjanster/omvarldsbevakning/omvarldsbevakning-online/.

Kan jag prova Omvärldsbevakning Online innan köp?

Du har möjlighet att prova tjänsten under 14 dagar kostnadsfritt och beställer enkelt tjänsten via vår bokhandel

Omvärldsbevakning Online innehåller uppdaterade nyheter inom bevakningsområdena: Anläggning, El & Tele, Förvaltning, Husbyggnad och VVS. Nyheterna presenteras som artiklar, webbTV, analyser och råd. Dessutom hittar du debatter, fördjupningar, teman om aktuella händelser i byggbranschen och mycket mer. Om du inte hittar det du söker har du möjlighet att ställa frågan direkt till våra experter. Svaret är personliga och sparas under din användarprofil i tjänsten.

Varje vecka får du som abonnerar på Omvärldsbevakning Online Bredd vårt heltäckande e-postnyhetsbrev. Abonnerar du på Omvärldsbevakning Online Fokus får du var 14:e dag ett nyhetsbrev anpassat till ditt valda fokusområde.

Jag är framför allt intresserad av området Husbyggnad, hur kan jag anpassa tjänsten efter mina behov? 

Omvärldsbevakning Online presenterar nyheterna och artiklarna som du vill ha dem. Du kan själv anpassa hur startsidans innehåll prioriteras. Genom att klicka på de bevakningsområden som är viktiga för dig, sorterar du också om ordningen på nyheterna och artiklarna som syns på startsidan.

Knapparna där du väljer område hittar du direkt under huvudmenyn "Visa filter".

  • Exempel: Du är intresserad av fackområdet Husbyggnad. Klicka på "Visa filter" och markera Husbyggnad och se hur ordningen på nyheterna ändras. Nu kommer alla artiklar och nyheter som är relevanta för området Husbyggnad att komma före andra.
  • Är du dessutom intresserad av Förvaltning? Inga problem, markera även knappen Förvaltning. Det som händer nu är att både artiklar relevanta för Husbyggnad och Förvaltning kommer att prioriteras framför andra artiklar.

Du behöver inte vara orolig över att du ska missa något, vi filtrerar inte bort något. Istället prioriterar du ordningen.

Vi väljer lösningen med prioritering framför filtrering av flera anledningar. Den viktigaste är att vi inte vill att du ska missa något som är av vikt för dig. En annan anledning är att vi är övertygade om att du som proffs i byggsverige kan göra ett bättre jobb om vi inte sätter skygglappar på dig. Du ska lätt kunna ta del av det som händer även inom andra fackområden än de du själv är aktiv inom.

Nog om prioriteringen? En sista sak bara: för att återställa en prioritering, avmarkera dina val så visas allting på nytt.

Byggkatalogen

Jag är intresserad av Byggkatalogen webbtjänst, kan jag prova tjänsten innan köp?  

Byggkatalogens webbtjänst är Sveriges största databas av byggvaror. Här finns alla leverantörer av byggvaror och ett stort antal av deras byggvaror. Webbtjänsten är ett kraftfullt verktyg för dig som söker information om byggvaror och leverantörer. Med sökfunktionerna kan du snabbt och enkelt hitta tekniska egenskaper, produktbilder, mått, typgodkännanden, byggvarudeklarationer med mera. Att söka i Byggkatalogen är kostnadseffektivt och ger dig möjligheten att göra jämförelser mellan liknande varor.

Du har möjlighet att prova webbtjänsten under 14 dagar kostnadsfritt. Beställer en "prova på"-tjänst gör du enkelt via vår webbutik, 

Vilka är fördelarna med att ha ett abonnemang på Byggkatalogen?

Byggkatalogen innehåller oberoende, aktuell och strukturerad information om byggvaror och alla leverantörer i Sverige.

Du får en snabb och tydlig överblick över vad som erbjuds på marknaden. I Byggkatalogen hittar du samlad, strukturerad och oberoende information om alla byggvaror och leverantörer i Sverige. Bilder, egenskaper och andra detaljer presenteras tydligt för att underlätta dina val. Genom att använda Byggkatalogen blir det betydligt enklare att söka, jämföra och därmed fatta rätt beslut.

Byggkatalogen finns som webbtjänst och som böcker. Du beställer enkelt tjänsten via vår hemsida.