Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du cookies och vår personuppgiftspolicy.

Hej student!

Du som studerar samhällsbyggnad på universitet, högskola eller yrkeshögskola får kostnadsfritt vårt utbildningspaket med tillgång till AMA och våra andra onlinetjänster. Du får även 20 procent rabatt (gäller ej på bokrea) och fraktfritt inom Sverige på all litteratur i vår bokhandel.

Utbildningspaketet

I utbildningspaketet ingår följande tjänster.

undefined

AMA

Du använder AMA (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) för att göra tekniska beskrivningar och förfrågningsunderlag. Entreprenören läser rubriker och koder i AMA och förstår vad och hur arbetet ska utföras.

undefined

BSAB

BSAB klassificerar, delar upp och sorterar information på ett likartat sätt för all bygg- och fastighetsverksamhet. BSAB-systemet är grundbulten i AMA.

undefined

Byggkatalogen

I Byggkatalogen väljer du byggvaror till ditt projekt. Här finns Sveriges alla byggvaror och materialleverantörer.

undefined

Omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning är en dagsaktuell nyhetstjänst där du kan läsa om nya lagar, regler och förordningar för byggsektorn. Här skriver vi också om ny teknik och analyserar nyheternas konsekvenser för branschen.

undefined

CoClass

CoClass är ett klassifikationssystem för all byggd miljö. Begreppsmodellen kan användas av alla parter under byggnadsverkets hela livscykel - från tidiga skeden till förvaltning och rivning.

Så här får du tillgång till utbildningspaketet

För att få tillgång till utbildningspaket eller få studentrabatten måste du första skapa ett konto hos Svensk Byggtjänst, som Student. Om din skola redan har tillgång till vårt utbildningspaket kan du hitta instruktioner för aktivering på din skolas studentportal. Om du har frågor - kontakta vår kundservice.

20 procent rabatt på all litteratur!

Du som studerar får 20 procents rabatt (gäller ej på bokrea) och fraktfritt inom Sverige på vår litteratur vid beställning i bokhandeln på byggtjanst.se.

Håll dig uppdaterad!

Kolla Byggtjänst på Facebook

Vill du ta del av morgondagens samhällsbyggnad? Kolla Byggtjänst ger dig koll på byggbranschen ur alla tänkbara vinklar: enkelt, svårt, humoristiskt eller allvarligt. Med artiklar och videos bjuder vi in till dialog och ger dig koll på branschen.
Kolla Byggtjänst!