Inredningsarkitektur - ämnet och yrket

Inredningsarkitektur - ämnet och yrket

av Torsten Hild
Bok
Provläs boken

539 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-bok Titeln finns även tillgänglig som E-bok
539 kr

Inredningsarkitektur är ett ämne som bygger på en bred förståelse för hur människan agerar i den byggda miljön. En fullvärdig interiör möter upp hela bredden av människans behov, även när de är till synes motsägelsefulla eller omätbara. Genom en process präglad av gestaltande metoder formas ett stöd för människors dagliga verksamheter; den hälsosamma och meningsfyllda livsmiljön.

Boken är en introduktion till ämnet inredningsarkitektur och yrket inredningsarkitekt. Inledningsvis beskrivs ämnet i sina delar och som helhet. Många av de frågor som kan uppstå besvaras: Vad är inredningsarkitektur? Hur skiljer den sig från arkitektur och design? Hur ser dess historia ut? Vad är nyttan med inredningsarkitektur?

Utifrån ämnet beskrivs sedan inredningsarkitektens kompetens, arbetsmetoder och de processer yrket arbetar med: Vad gör en inredningsarkitekt? Vilka metoder använder de? Vilka samarbetar de med? Var går gränsen mellan byggnad och inredning? Vad bidrar inredningsarkitekten med i byggprocessen?

Boken riktar sig till alla som studerar eller arbetar som inredningsarkitekter, byggnadsarkitekter, fastighetsägare, inredningsleverantörer, inköpare, fastighetsförvaltare, inredningsproducenter och många fler.

Torsten Hild är inredningsarkitekt MSA och professor i möbeldesign vid Göteborgs universitet. Han har under mer än trettio år arbetat med inredningsarkitektur som anställd och i egen verksamhet. Utöver projektering av interiörer har han deltagit i utvecklingen av ämnet och yrket genom föreläsningar, böcker och artiklar, samt undervisning vid högskolor och universitet.