Passivhus. En handbok om energieffektivt byggande. Utgåva 2

av Lars Andrén, Lars Tirén
bok
Provläs boken

642 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-bok Titeln finns även tillgänglig som E-bok
642 kr

Energieffektivt byggande sätts allt mer i fokus som en följd av ökande energipriser och en allt mer intensiv miljö- och klimatdebatt. ”Passivhus. Utgåva 2” handlar om hur beställare, förvaltare och entreprenörer kan bygga energieffektivt och vad som krävs för att uppnå kraven som ställs på lågenergihus.

I boken görs en grundlig genomgång av begreppet passivhus, vilka kraven på dessa är och hur de kan uppfyllas i såväl nyproduktion som vid ombyggnad och renovering. Du hittar också exempel på projekt som ger en konkret bild av vad ett passivhus är och hur processen för att nå dit går till.

Denna andra utgåva har en ny disposition och innehållet har uppdaterats i text och bild. Bland annat redovisas erfarenheterna av det första passivhusprojektet i Sverige, Lindåsprojektet, efter 10 års brukande. Dessutom görs en driftkostnadsjämförelse mellan ett konventionellt byggt hus och ett hus som uppfyller kraven för passivhus. På materialsidan presenteras den senaste utvecklingen av högpresterande isolering.