Kommersiella entreprenadavtal i praktiken

av Robert Deli
bok
Provläs boken

624 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-bok Titeln finns även tillgänglig som E-bok
624 kr
Litteraturbevakning - Entreprenadjuridik Prenumerera på ny litteratur inom Entreprenadjuridik

Kommersiella entreprenadavtal i praktiken beskriver innehållet i och tillämpningen av entreprenadjuridiken ur ett praktiskt perspektiv. Boken innehåller byggsektorns standardavtal AB, ABK och ABT i fulltext. De har en central plats i denna beskrivning.

Om boken
Kommersiella entreprenadavtal i praktiken belyser ett flertal av de juridiska områden som har stor praktisk betydelse för parterna i ett entreprenadavtal. Boken beskriver innehållet i och tillämpningen av entreprenadjuridiken ur ett praktiskt perspektiv och är skriven för såväl jurister som andra verksamma inom byggbranschen.

Standardavtalen
Standardavtalen AB 04 och ABT 06 har en central plats i denna beskrivning. ABK 09 och praktiska frågeställningar avseende konsultavtal får betydande utrymme. Även småhusentreprenader berörs. Boken innehåller standardavtalen i fulltext. Det är byggsektorns standardavtal. AB står för utförandeentreprenad, att beställaren ansvarar för projektering och entreprenaden för utförande av arbete. ABT är totalentreprenad, och då är det entreprenören som ansvarar både för projektering och utförande av arbetena. ABK är allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet. 

Juridiska områden
Kommersiella entreprenadavtal i praktiken belyser ett flertal av de juridiska områden som har stor praktisk betydelse för parterna i ett entreprenadavtal. Den här boken vänder sig till dig som är jurist, men även till andra yrkesverksamma inom byggsektorn. 

Ny utgåva
Boken är tidigare utgiven med titeln "Kommersiell byggjuridik i praktiken”. I samband med den nya utgåvan är titeln justerad till ”Kommersiella entreprenadavtal i praktiken” för att tydliggöra innehållet bättre. Boken har reviderats eftersom utvecklingen inom entreprenadjuridik har gått med rasande fart framåt. Även flera domar har haft stor påverkan på utvecklingen. Vidare har fokus lagts på ökad läsvänlighet, för att tydliggöra fokus på entreprenadavtalet i relation till kommersiella parter. 

Om författaren
Kommersiella entreprenadavtal i praktiken är skriven av advokat Robert Deli, specialiserad på fastighetsrätt och entreprenadrätt.