Uppföljning av Brf Viva 2021

av Anna Braide, Ola Nylander
bok

200 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar

Brf Viva stod klart 2018. Bostadsprojektet har utvecklats som ett demonstrationsprojekt inom Positive Footprint Housing, Riksbyggens tvärvetenskapliga plattform för forskning och utveckling.

Målsättningen har varit att skapa Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt. Brf Viva har en inriktning mot hållbara lösningar både för byggnad och teknik så väl som för sociala dimensioner för de boende.

Hur upplever man boendet, bidrar Brf Viva till en hållbar livsstil, och vad tillför de gemensamma rummen och delande av saker och tjänster?

Centrum för boendets arkitektur har gjort en bostadsundersökning av Brf Viva med enkäter och intervjuer av boende. Många är nöjda med sitt boende, och lägenheter och gemensamma rum tycker man har en hög kvalitet. Man är stolt över de vackra gårdarna och tycker att mobilitetstjänsterna med elcyklar och bilpool bidrar till att kunna leva mer hållbart.

Men det finns också en del upp startsfrågor. En del tycker att de gemensamma rummen skötts dåligt av de som använt dem, det har förekommit störande ljud och dålig städning. Här kan man uppfatta att regler kring användningen behöver utformas tydligare, detta är också ett arbete som pågår i bostadsrättsföreningen.