Återuppbyggnaden av ett sekelskifteshus

Historien om Gruvan 8 på Södermalm i Stockholm

av Kristoffer Strandqvist
Bok
Provläs boken

566 krexkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-BOK Återuppbyggnaden av ett sekelskifteshus Titeln finns även tillgänglig som E-bok
566 kr

"Återuppbyggnaden av ett sekelskifteshus" är en bok om ett återuppbyggnadsprojekt av en kraftigt brandskadad fastighet på Södermalm i Stockholm. Boken beskriver hur fastigheten revs ner till stora delar för att sedan byggas upp igen i sin ursprungliga utformning.

Boken ger en inblick i hur man bygger upp ett sekelskifteshus i dagens samhälle med avseende på material, utformning och tillvägagångssätt. Läsaren får följa projektet steg för steg, från tak, väggar, golv och snickerier till dörrar, radiatorer, kök och badrum. Arbetet är guidat av en av Sveriges främsta byggnadsantikvarier.

Boken berättar också historien om hur den lilla bostadsrättsföreningens kamp mot det stora försäkringsbolaget och byggbranschen utvecklades till ett samarbetsprojekt. Författaren beskriver hur engagemang och entusiasm hos de drivande i föreningen smittade av sig och skapade ett unikt byggprojekt.

Författaren, en arkitektur- och byggnadsvårdsintresserad historiker, statsvetare och ekonom, utvecklar även historiska och byggnadsvårdshistoriska utvikningar som vidgar resan genom projektet till att omfatta östra Södermalms utveckling och sekelskiftets Stockholm och dess byggnadskonst.