Städer för människor

Städer för människor

av Jan Gehl
Bok
Provläs boken

520 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-BOK Städer för människor Titeln finns även tillgänglig som E-bok
520 kr
E-bokhyllan Hållbarhet Årsabonnemang på våra e-böcker om Hållbarhet
1 500 kr / år

Arkitekten Jan Gehls bok Städer för människor sammanfattar 50 års forskning om stadsliv och samspel mellan staden och människan. Det som ger utveckling åt en stad, ger den liv och gör den attraktiv, är människans behov och upplevelse av stadsrummet.

Om boken
Städer för människor är skriven av Jan Gehl, arkitekt och professor i stadsplanering. Städer för människor tar oss igenom och sammanfattar 50 års av Gehls forskning. Projekt och studier om stadsliv där samspelet mellan arkitekturen, staden och människorna är central är fokus för arbetet.

Stadsplaneringens utveckling förklaras i boken utifrån exempel i städer från hela världen. Bland det viktigaste hävdas samspelet vara. Därför är det av största vikt, när byggnader och samhällen planeras, att människornas intresse i städerna har en central plats.

Boken Städer för människor består av sju kapitel med fyra teman presenterade. Den röda tråden i dessa teman att de tillsammans skapar ”Levande, trygga, hållbara och hälsosamma städer”.

Om författaren
Jag Gehls är dansk arkitekt och professor i stadsplanering. Hans gedigna intresse för stadsförnyelse och människans beteende i det offentliga rummet har resulterat i globalt erkännande och uppskattning.

”En bra stad är som en bra fest. Du vet att det fungerar när människor stannar mycket längre än vad som verkligen är nödvändigt, eftersom de trivs.”

Tips!
> Finns även som e-bok