En liten bok om små bostäder

av Ola Andersson, Herman Arfwedson
bok
Provläs boken

369 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-bok Titeln finns även tillgänglig som E-bok
369 kr

En liten bok om små bostäder handlar om en- till tvåpersonshushåll – den överlägset största hushållsformen i Sverige. Hur bygger vi praktiska och prisvärda lägenheter för majoriteten? Vilka förutsättningar krävs när vi skiftar fokus från barnfamiljen till mindre hushåll?

Om boken
Det är lätt att tro att det vanliga svenska hushållet består av en familj med fyra till fem personer. Det är fel – faktum är att de är en minoritet. Tvärtom består de allra flesta hem av två individer. Inte heller är det så att det bara rör lägenheter – detsamma gäller villor.

När lägenhetshus har upprättats i Sverige har det traditionellt gjorts med fokus för barnfamiljer – två vuxna med ett eller fler barn. Detta trots att lägenheterna i så stor utsträckning som 80% befolkas av en- eller tvåpersonshushåll. Med en krisartad bostadsbrist i många delar av landet behöver nya lösningar komma till. Kanske kan det vara läge att planera boenden till rådande situation och ta en titt på vilka beteendemönster som kommer med mindre hushåll?

En liten bok om små bostäder handlar om de små hushållen. Det är inte svårt att bygga bra, små bostäder – det handlar bara om ett annat fokus. Små bostäder som passar bäst nära kulturellt- och socialt utbud. När man bor litet har man en stor del av sitt sociala liv utanför bostaden, då är en tät stadsbild viktig.

Boken är avsedd att vara tillgänglig för en bred allmänhet. Bostadsbrist angår alla i samhället och därmed är små bostäder mer aktuellt än någonsin tidigare. Hur ska vi bygga praktiska och prisvärda lägenheter för majoriteten – boenden för eller två personer? Om detta handlar den här boken.