Beteendebaserad säkerhet. Handbok för byggbranschen

av Erik Matton, Fredrik Rosengren
Bok
Provläs boken

393 krexkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-BOK Beteendebaserad säkerhet. Handbok för byggbranschen Titeln finns även tillgänglig som E-bok
393 kr
E-bokhyllan Hållbarhet Årsabonnemang på våra e-böcker om Hållbarhet
1 500 kr / år

VINNARE ÅRETS BOK 2018!
"En pedagogiskt upplagd bok som reder ut varför vi gör som vi gör och hur vi borde tänka vad gäller säkerhet. I en ingenjörsdriven bransch styrd av ekonomi och hårda fakta, ger boken ett nytt och vidare perspektiv med fokus på förändring av beteenden och kultur. Den ger oss en vetenskapligt baserad metod för att se och förstå hur vi kan göra skillnad i praktiken på varje byggarbetsplats. Beteendebaserad säkerhet kommer att få betydelse – i en fråga som gäller liv och död."
 
Byggsektorn är den bransch i Sverige som har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på arbetsmarknaden.

Beteendebaserad säkerhet handlar om att identifiera säkra beteenden och förbättra arbetssätt. Att skapa rätt förutsättningar genom att förstärka säkra beteenden i varje arbetsmoment bygger upp en säkrare arbetskultur och leder till en olycksfri byggarbetsplats.

Boken består av en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen beskriver de teorier och metoder som kommer från det beteendeanalytiska forskningsområdet inom psykologin. Verktyget BOOST presenteras, ett beteendeanalytiskt verktyg anpassat för organisationer.

I den praktiska delen får du lära dig beteendebaserad säkerhet genom den svenska SAFE-modellens fyra steg. Det är en användarvänlig metod för att kontinuerligt skapa bättre förutsättningar att arbeta säkert och förstärka säkert agerande. Modellen tillämpas på ett fiktivt byggföretag på en övergripande nivå, i ett specifikt projekt och för ett enskilt arbetsmoment på ett konkret sätt. Tillhörande mallar finns som bilagor i boken.

Ladda ner bilagor som hör till boken.