E-BOK Beteendebaserad säkerhet. Handbok för byggbranschen E-bok

av Erik Matton, Fredrik Rosengren
E-bok
Provläs boken

393 krexkl.moms

  • Ladda ner direkt
  • Läs på mobil surfplatta eller dator
Köp även som:
Beteendebaserad säkerhet. Handbok för byggbranschen Titeln finns också tillgänglig i tryckt utgåva
393 kr
E-bokhyllan Hållbarhet Årsabonnemang på våra e-böcker om Hållbarhet
1 500 kr / år

Boken Beteendebaserad säkerhet ska ge kunskaper i förbättrade arbetssätt och visa upp säkra beteenden för att skapa en byggsektor fri från skador. Att skapa och ge förutsättningar till positiva beteenden i olika arbetsmoment kan vara nyckeln till en säkrare arbetskultur och en byggarbetsplats fri från olyckor.

Byggsektorn är idag en av de mest olycksdrabbade branscher i Sverige. Genom boken får du ta del av både en praktisk och teoretisk del. I det teoretiska segmentet får du ta del av metoder och teorier som härstammar från det beteendeanalytiska forskningsområdet inom psykologin. I denna del förklaras även redskapet BOOST som är ett beteendeanalytiskt hjälpmedel lämpat för organisationer.

Genom den praktiska delen av boken får du kunskaper om beteendebaserad säkerhet utifrån de fyra steg som SAFE-modellen omfattar. SAFE-modellen är en svensk praktisk metod som hjälper till att skapa förutsättningar till att jobba mer säkert och öka ett säkert utförande. På en konkret sätt exemplifieras modellen på ett påhittat byggföretag, i särskilt projekt och för ett specifikt arbetsmoment. I boken finns även tillhörande mallar som bilagor.

”BETEENDEBASERAD SÄKERHET” UTSÅGS TILL ÅRETS BOK 2018!

"En pedagogiskt upplagd bok som reder ut varför vi gör som vi gör och hur vi borde tänka vad gäller säkerhet. I en ingenjörsdriven bransch styrd av ekonomi och hårda fakta, ger boken ett nytt och vidare perspektiv med fokus på förändring av beteenden och kultur. Den ger oss en vetenskapligt baserad metod för att se och förstå hur vi kan göra skillnad i praktiken på varje byggarbetsplats. Beteendebaserad säkerhet kommer att få betydelse – i en fråga som gäller liv och död."

Ladda ner bilagor som här till boken.