Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt. Utg 3

Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt. Utg 3

Bok

429 kr exkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:

Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt för byggsektorn innehåller standardavtal som är gemensamt förhandlade av branschens aktörer. Sverige har en lång tradition i fråga om standardavtal inom byggsektorn. Denna samlingsvolym underlättar tillämpning.

Om boken
Boken Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt för byggsektorn innehåller standardavtal som är gemensamt framtagna av branschen. Boken innehåller de vanligaste avtalen i form av allmänna bestämmelser. Till exempel innehåller boken AB, ABT och ABK. AB 04 står för utförandeentreprenad och de ska man ha när beställaren ansvarar för projektering och entreprenören för utförande av arbetet. Vid totalentreprenad är det entreprenören som ansvarar både för projektering och utförande av arbetet. ABK 09 är för konsultuppdrag för arkitekt och ingenjörsverksamhet.

Nyheter i denna utgåva
Några av nyheterna i den här boken är att ABS och hantverkarformuläret är uppdaterade. ABS 18 ersätter ABS 09 och handlar om allmänna bestämmelser för småhusentreprenad vid uppförande och nybyggnad av bostad till privatperson till konsument. Hantverkarformuläret 17 ersätter hanverkarformuläret 14 och det är till för vid renovering. Även det vänder sig till konsument, privatperson och byggföretag. En annan nyhet är att kontraktsformulären ingår i boken. Det är ett bra stöd vid avtalssammanhang.

De mest använda dokumenten
För att underlätta användningen och tillämpningen finns nu denna samlingsvolym som innehåller de mest använda dokumenten, med tillhörande kontraktsformulär:

◾️AB 04
◾️ABT 06
◾️ABK 09
◾️ABM_07
◾️AB-U 07
◾️ABT-U 07
◾️ABS 18
◾️Hantverkarformulär 17