Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem

Bok
Provläs boken

459 krexkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
Köp även som:
E-BOK Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem Titeln finns även tillgänglig som E-bok
459 kr

Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem behandlar förutsättningar och tillvägagångssätt vid injustering efter proportionalitetsmetoden. Boken tar hänsyn till förutsättningar som täta byggnader och uppgifter som bör utföras för att injusteringen av luftsystem ska bli smidig.

Om boken
Vid uppförande av byggnader idag är byggnaderna mycket tätare än vad som varit regel tidigare. Tilluftflödet påverkas i betydligt högre grad av frånluftsflödet i en tät byggnad, än om det skulle finnas otätheter i klimatskalet. Boken Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem tar hänsyn till denna sorts utveckling av förutsättningar. Likaså berör boken de arbetsuppgifter som är nödvändigt att utföra, för att säkerställa att injusteringen blir så optimal som möjligt.

Läsaren får insikt i såväl arbetet innan mätningarna börjar, som det allmänna förfarandet vid injustering efter proportionalitetsmetoden. Anvisningar om vad som bör beaktas under projekteringen, vad man bör tänka på och hur injusteringsresultatet ska dokumenteras beskrivs i boken. Läsaren får även med sig tips och råd.

Skriften utgavs första gången av Statens råd för byggnadsforskning 1981. Då hade boken titeln Injustering av luftflöden i ventilationsinstallationer – beskrivning av proportionalitetsmetoden (T12:1981).

Om författarna
Denna uppdaterade utgåva har tagits fram av Bengt Bergqvist (Bengt Bergqvist Energianalys AB) i samråd med Eddy Chabo (Bengt Dahlgren AB).