Så byggdes staden. Utg 5

STADSBYGGNAD ARKITEKTUR HUSBYGGNAD

av Cecilia Björk, Lars Nordling, Laila Reppen
Bok
Provläs boken

625 krexkl.moms

  • Finns i lager
  • Enkel betalning
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar

Så byggdes staden handlar om det vi alla har omkring oss – den byggda miljön. Att förstå sin omgivning är lustfyllt och viktigt. När byggdes huset jag bor i och hur levde människorna då? Varför är vissa gator raka medan andra snirklar sig fram? I vilken arkitektur­stil är huset byggt?

Här får vi en illustrerad introduktion till stadsbyggnad, arkitektur och husbyggnad. I boken beskrivs hur en stad kan ha vuxit fram och hur livet där har förändrats under de senaste 150 åren. I ett stilhisto­riskt avsnitt presenteras byggnader, möbler och föremål som är typiska för olika stilepoker från 1880 till 2020-talets början. Kopplingen mellan arkitektur och design blir tydlig.

Att bygga ett hus är en komplicerad process som vi lotsas ige­nom steg för steg, från den första idéskissen till husets byggande, inredning, förvaltning och underhåll. Olika typer av bostadshus och deras konstruktion beskrivs. Pedagogiska fotografier och teckning­ar löper parallellt med texten och underlättar förståelsen.

Cecilia Björk, arkitekt SAR/MSA, Lars Nordling arkitekt AIS, KTH och Laila Reppen arkitekt SAR/MSA har stor erfarenhet av praktisk samhällsplanering. De står också för de flesta av bokens illustrationer och fotografier. Trion har även skrivit och illustrerat boken Så byggdes villan. Cecilia Björk och Laila Reppen är också författare till välkända och uppskattade böcker som Så byggdes husen 1880–2020, Sekelskiftets byggteknik, Tidstypiska Kök & Bad samt Tidstypiskt.

Detta är en femte uppdaterad utgåva.